EjendomsWatch

Ejendomdanmark advarer mod S-udspil: Kan få stik modsatte effekt

Socialdemokratiet vil i nyt udspil give kommunerne ret til at kræve, at op til en tredjedel af nye boligområder skal være almene boliger. Men det kan få stik modsatte effekt, advarer Ejendomdanmark.

Jannick Nytoft, adm. direktør for EjendomDanmark. Foto: PR.

Socialdemokratiets boligudspil om at forøge antallet af almene boliger risikere at gøre det mindre attraktivt at bygge nyt og vil dermed få den stik modsatte effekt.

Sådan lyder advarslen fra Ejendomdanmark, der varetager interesser for ejere, udlejere og administratorer af ejendomme.

Udspillet fra Socialdemokratiet kommer med under en uge til valget. Socialdemokratiet vil forøge antallet af almene boliger og sørge for, at folk også får råd til at bo i dem. Samtidig vil Socialdemokratiet vil give kommunerne ret til at kræve, at op til en tredjedel af nye boligområder skal være almene boliger.

"Vi kommer ikke udenom, at Socialdemokraternes forslag vil afholde mange private bygherrer fra at bygge, hvis de uden undtagelse skal afgive 1/3 af deres byggeretter til almene boliger", udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Resultatet kan blive, at der ikke bliver bygget nye ejerboliger i København, som ifølge Ejendomdanmark i forvejen er underforsynet med ejerboliger. Det vil skabe en yderligere mangel på leje- og ejerboliger, lyder det.

I stedet mener Ejendomdanmark, politikerne skal holde fast i den nuværende lovgivning, som giver mulighed for at bygge almene boliger til 25 pct. i et nyt byggeri.

"Den mulighed burde man give tid til at blive brugt. Hvis andelen øges igen, risikerer man at spænde ben for målet om 60.000 nye boliger, fordi investorer bliver mere forsigtige," udtaler Jannick Nytoft.

Til gengæld er Ejendomdanmark enig i Socialdemokratiets målsætning om at få opført 60.000 nye boliger i København. Samlet set vil Socialdemokratiet have opført 110.000 nye boliger i Danmarks fire største byer.

Socialdemokratiet vil skærpe regler for at få flere almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier