EjendomsWatch

Boligselskab og kommune vil forvandle nedslidt bydel til boligeksperimentarium

Ghettoområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup skal laves om til en vidensby med både uddannelsescampus og seniorboliger. 260 af de nuværende 986 almene boliger skal rives ned.

En af bygningerne i området Gadegårdhaven i Høje-Taastrup Kommune. Foto: PR/Arkitema

En ambitiøs plan skal fjerne boligområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup fra regeringens ghetto-liste.

Boligselskabet DFB og Høje-Taastrup Kommune er blevet enige om en fælles udviklingsplan for området.

Sammen vil parterne omdanne den nedslidte bydel til et by- og boligeksperimentarium med fokus på at blive en vidensby, lyder det i en pressemeddelelse.

Planen for de nuværende 986 almene boliger i Gadehavegård er, at 260 boliger skal nedrives, mens 100 boliger sammenlægges til nye og større boliger. Herudover skal op mod 105 boliger omdannes til ungdomsboliger og 75 boliger sælges. Alle boliger, der ikke nedrives, skal renoveres. Og for at leve op til loven skal antallet af almene familieboliger nedbringes til 40 pct. inden 2030, står der.

"Det er et banebrydende og hidtil uset greb, der præsenteres her. Fletningen mellem de almene og de private boliger vil give boligtyper og ejerformer, der med en boligeksperimenterende tilgang sikrer plads til alle aldre og familieformer: Unge, ældre, singler og familier i mange afskygninger, bundet sammen af grønne, bæredygtige og trygge byrum, en ny kvarterpark og et nyt kvarterhus," udtaler Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.dk, i meddelelsen.

DFB hører under Domea.dk, som er den største administrator i den almene boligsektor.

Der sættes ikke et beløb på, hvad den store forvandling vil koste.

Gadegårdhaven.jpg
En af bygningerne i området Gadegårdhaven i Høje-Taastrup Kommune. Foto: PR/Arkitema

En bydel for unge og gamle

Høje-Taastrup Kommune skal bygge en uddannelsescampus på 4000 kvm inde mellem boligblokkene i Gadehavegård, mens DFB skal sørge for ommærkning af op til 105 boliger til studieboliger.

Men det er ikke kun de unge, der er tænkt på.

Der skal også bygges 54 nye, almene ældreboliger, og der skal på sigt renoveres flere boliger, så de bliver egnede til dårligt gående.

Arkitekturen skal tænkes ind i udviklingen af det nye område, ligesom bæredygtighed og grønne områder også kommer til at spille en vigtig rolle, lyder det.

Alment boligområde får dispensation fra ghetto-krav

Der mangler et trecifret millionbeløb til fornyelsen af Aarhus-ghetto

Salg af almene boligblokke skal forvandle ghettoområde til attraktiv bydel

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier