EjendomsWatch

Tre jyske almene boligselskaber samler kræfterne

Boligselskaberne, der administreres af Domea.dk, bliver fra 2020 til ét selskab. Det er en måde at sikre beboerne på, siger formand.

Foto: Colourbox

Tre almene boligselskaber i Varde, Ølgod og Esbjerg bliver til Bolig Syd Vest med i alt små 1100 boliger, oplyser boligadministratoren Domea.dk, hvor de tre selskaber i dag er kunder.

Det nye almene boligselskab er resultatet af en beslutning, som repræsentantskaberne i Boligselskabet Domea Varde, Domea Ølgod og Boligselskabet BSB Esbjerg netop har truffet. De vil fusionere, så de er bedre rustet til de udfordringer og krav, der konstant møder den almene branche, lyder det.

"Vi kunne hurtigt se, at det nok var en god idé at blive flere, for hvis pengepungen bliver lettere og lettere, risikerer vi pludselig ikke at være her mere," siger Inger Cramon, organisationsbestyrelsesformand i det nuværende Domea Ølgod, der bidrager til fusionen med 229 lejemål, i meddelelsen.

"Nu handler vi, og det er også en måde at sikre beboerne økonomisk på. Vi ser meget frem til samarbejdet," fortsætter hun.

Den almene boligsektor skal spare 1,5 mia. kr. frem mod 2020, svarerende til 3000 kr. pr. lejemål om året for kunder hos Domea.dk.

I Domea Ølgod satte det tankerne i gang. Boligselskabet får nemlig heller ikke længere dækket eventuelle tab ved fraflytninger. En regning, der kan løbe op i 200.000 kr. pr. gang.

Alle tre selskabers dispositionsfonde – altså opsparinger – er sunde, men sammen står selskaberne bedre rustet.

Organisationsbestyrelsesformand i det nuværende Boligselskabet BSB Esbjerg Flemming Larsen håber, at oprustningen i endnu højere grad gør Bolig Syd Vest til en seriøs samarbejdspartner for myndigheder og andre, når der skal bygges nye boliger.

I Boligselskabet Domea Varde, der bringer 689 lejemål ind i det nye selskab, er organisationsbestyrelsesformand Birgith Holte Albertsen også meget begejstret for de tre repræsentantskabers ja til hinanden.

"Vi er ikke bange for at handle i Varde. For to år siden omstrukturerede vi driften, hvilket har sparet os penge og afspejlet sig i beboernes husleje. Det her er et næste naturligt og fremsynet skridt for at styrke os, og da vi i forvejen deler servicecenter med de to andre selskaber, er det oplagt at gå sammen," siger Birgith Holte Albertsen i meddelelsen.

Kundechef i Domea.dk Per Lønborg Andersen tager hatten af for de tre selskaber.

"Det kræver mod at træffe sådan en beslutning, og det er visionært af de tre boligselskaber at slå sig sammen. De er mere robuste sammen til at klare fremtidens bump end hver for sig," siger han i meddelelsen.

Alene på servicecentret er der en del besparelser at hente for det nye selskab.

De ansatte på servicecentret skal i dag lave tre af alting: tre organisationsbestyrelsesmøder, der skal forberedes, afholdes og følges op på, tre skæringsdatoer, der kræver en masse tid osv. Det bliver dermed mindre omkostningstungt kun at skulle tingene én gang, påpeger Domea.dk.

Domea bygger 100 almene boliger i Varde

Almene selskaber slår sig sammen: "Vi er ikke så store, som vi tror"

Kammeradvokaten bejler målrettet til den almene boligsektor

Fem almene boligselskaber går sammen og sparer penge 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier