EjendomsWatch

AAB omdanner psykiatrisk hospital til boliger

Den almene boligorganisation AAB har modtaget nøglerne til det gamle psykiatriske hospital i Risskov i det nordlige Aarhus, hvor der skal indrettes 220 almene familieboliger. Projektet bliver en del af Bindesbøll Byen.

AAB skal opføre 220 almene boliger i det gamle psykiatriske hospital. Foto: Google Maps.

Boligorganisationen Arbejdernes Andels Boligforening (AAB), der hører under Aarhusbolig, skal opføre 220 almene familieboliger i et gammelt psykiatrisk hospital i Risskov i det nordilige Aarhus.

Det skriver Fagbladet Boligen, der udgives af interesseorganisationen BL - Danmarks Almene Boliger.

"Byggeriet er unikt, men for mig er det også beviset på, at vi her kan skabe boliger for helt almindelige mennesker, som ikke ville kunne komme i nærheden af sådan en beliggenhed ellers. Det er en dyr bydel, der er en fantastisk park og udsigt til vandet. Så takket være kommunen og planloven, får vi jo her en blandet bydel med forskellige ejerformer," siger Anders Rønnebro, direktør i AAB i Aarhus, til mediet.

Hospitalet skal omdannes som en del af den nye bydel Bindesbøll Byen med ejerlejligheder og almene boliger på samlet 110.000 kvm. Med de almene boliger svarer andelen af almene boliger i området til godt 15 pct.

Boligorganisationen modtog nøglerne til de fredede og bevaringsværdige bygninger 1. februar og kan nu begynde projekteringen, skriver Fagbladet Boligen.

Byggeriet udvikles i samarbejde med pensionsselskaberne Lærernes Pensionskasse og PKA og udviklings- og entreprenørselskabet KPC fra Herning.

Boligselskab bygger boligtårn i ni etager i Kolding

AAB og Boligkontoret Danmark rykker sammen

Projektudvikler køber grunde til nye Aarhus-boliger

PKA vil gå fra 20 til 30 milliarder i ejendomme

Risskov-borgere i oprør over ny bydel med almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier