EjendomsWatch

Lejerbo vil feje op efter konkursramt luksusboligprojekt

Projekt til 100 mio. kr. skal føre til 56 nye lejligheder mod kysten i Juelsminde, hvor der hidtil er bygget luksusbyggeri. Almene lejligheder sender størrelsen på lejlighederne ned.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Seks mere end 10 år gamle punkthuse på Kystvej i Juelsminde kan snart blive suppleret af tre punkhuse mere på fire etager, som skal huse i alt 56 lejligheder.

Det er det almene boligselskab Lejerbo, der ønsker at føre ideen om boliger til dørs efter en konkurs hos den daværende udvikler, Solsiden, der ville opføre luksusboliger.

"Vi forhandler lige nu med ejeren af grunden (Juelsminde Kyst Aps, red.), og når handlen falder på plads, skal projektet i EU-udbud. I bedste fald kan vi gå i gang med byggeriet til efteråret, siger Andreas Sandberg, projektleder i Lejerbo, til Horsens Folkeblad.

Grunden på Kystvej var i mange år hjemsted for Kysthospitalet, som blev revet ned i 2005. Kort efter gik opførelsen af Solsiden i gang over flere etaper.

I 2010 gik selskabet bag lejlighederne, Solsiden A/S, konkurs, mens selskabet Juelsminde Kyst købte Solsidens tredje etape, som det altså kan blive op til Lejerbo at realisere.

Selvom den tredje etape kommer til at ligne de to forudgående, bliver lejlighederne generelt en del mindre. Lejerbo har planer om at bygge to-, tre- og fireværelseslejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 89 kvm, fremgår det.

Fem almene boligselskaber går sammen og sparer penge

Krakket maskinhandel skal omdannes til almene boliger for 71 mio. kr.

Lejerbo-udbryder skifter navn

Arkitektfirmaet Big har set sig varm på alment byggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier