Kalundborg Kommune godkender forslag til 42 boliger

Et forslag til 42 nye boliger, der skal opføres som almene, fleksible botilbud, er blevet godkendt af Kalundborg Kommune.
Arkitektfirmaet Vandkunsten har tegnet de 42 nye boliger i Høng. | Foto: Illustration: Vandkunsten.
Arkitektfirmaet Vandkunsten har tegnet de 42 nye boliger i Høng. | Foto: Illustration: Vandkunsten.

Boligselskabet Alliken, arkitektfirmaet Vandkunsten og den almene boligadministrator Domea.dk står bag vinderforslaget til 42 fleksible botilbud i Høng. Forslaget om de nye almene boliger er netop blevet godkendt af Kalundborg Kommune, skriver Domea.dk i en pressemeddelelse.

Målet med det nye boligområde, der består af fire gårde og en fælles lade, er at normalisere beboernes boliger og komme væk fra institutionstanken, fremgår det.

"Beboerne i botilbuddet kommer til at bo i små rækkehuse, der skaber mindre fælles gårdrum. Herfra kan beboerne via stisystemer bevæge sig til det større fællesskab i laden. Denne arkitektoniske disponering gør det nemt for beboerne at vælge fællesskabet til og fra, og det vil forhåbentlig understøtte den positive udvikling af botilbuddets beboere," siger Thomas Helsted, projektleder i Domea.dk, i meddelelsen.

Boligselskabet Alliken og Kalundborg Kommune har arbejdet sammen for at få boligerne integreret i området og sørge for, at boligerne bliver tilpasset beboernes behov.

"Arkitektfirmaet Vandkunsten og Domea.dk har udviklet et fleksibelt forslag, og vi har været i dialog med naboer, beboere og personale for at sikre den rigtige løsning," siger Maja Hansen, formand i Boligselskabet Alliken, i meddelelsen.

Digitale værktøjer gør drift af ejendomme billigere og mere effektiv

Kommune vil af med ejendomme for 60 mio. kr.

Domea.dk henter chefjurist hos AAB

Domea har fundet investor til nybyggeri af 92 boliger  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også