EjendomsWatch

KAB vil samle udbud af byggeopgaver for op til 9 mia. kr.

Faste samarbejdspartnere skal rette fokus mod at løse opgaven i stedet for at konkurrere om opgaver, man ikke vinder, lyder rationalet.

Byggedirektør i KAB Rolf Andersson. | Foto: PR / KAB

Rigide udbudsprocesser rider den almene boligsektor som en mare.

Men nu har københavnske KAB som det første almene boligselskab valgt at samle flere byggeopgaver i en rammekontrakt på mellem tre og ni mia. kr., som skal udbydes i august, oplyser KAB.

Målet er at finde takten med en fast byggepartner i form af et team bestående af ingeniør, arkitekt og entreprenør, lyder det.

"Tanken er at skabe en ny måde at organisere byggeprojekter på, der skal være med til at sikre bedre resultater og dermed højere kundetilfredshed. Med en rammekontrakt har hele teamet en motivation for at gøre det godt, for så ved de, at de får den næste sag. De skal ikke bruge mange kræfter på konkurrencer om sager, de ikke får, men kan i stedet bruge kræfterne på at gøre arbejdet ordentligt,” siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB, i meddelelsen.

Boligorganisationerne under KAB kan dog frit vælge, om de ønsker at deltage i byggepartnerskabet, eller om de vil fortsætte som hidtil med at udbyde byggeopgaverne separat.

Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København, ser dog frem til at prøve den nye model:

"Jeg håber, at partnerskabet vil få en positiv betydning for forløbet af vores byggesager. For eksempel færre ekstrakrav og et bedre forløb omkring udbedring af mangler," siger han i meddelelsen.

Modellen er inspireret af Københavns Kommune, som i 2016 indgik et lignende partnerskab om bl.a. skolebyggerier med et entreprenør-, arkitekt- og ingeniørteam, der kalder sig Trust.

"Trust-samarbejdet viser mange positive erfaringer, som vi kan trække på. En af dem er, at et fælles partnerskabskontor har stor betydning i forhold til at løse de konflikter, som opstår undervejs. Vi har nogle andre brugergrupper og vil derfor videreudvikle modellen, så den passer til vores verden," forklarer Rolf Andersson.

KAB regner med at tegne kontrakt med et byggepartnerskab i begyndelsen af 2019 og forventer, at de første mindre byggesager i regi af partnerskabet kan sættes i gang i slutningen af 2019.

Almene boligselskaber runder milliarden i effektiviseringer i år

Sammenlægning vil gøre KAB en fjerdedel større

KAB vil hente milliongevinst gennem nyt indkøbssystem

KAB bygger nyt domicil for knap en kvart mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier