EjendomsWatch

Brabrand Boligforening udvider boligkvarter i Aarhus

Bygherren har udpeget totalentreprenør til renovering og planer om nyt boligbyggeri tæt ved bydelen Gellerup.

Foto: PR-illustration

MT Højgaard er sammen med underrådgiverne Kjaer & Richter som arkitekter samt MTH Design og Engineering som ingeniører valgt til at stå i spidsen for etableringen af nyt kvarter i Toveshøj ved Brabrand i det vestlige Aarhus.

Det skriver bygherren Brabrand Boligforening i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter renovering af de eksisterende boliger og udvikling af byggeretter til nybyggeri. Det nye kvarter får plads til nye boligformer, butikker og cafeer.

"Projektet viser et overbevisende bud på, hvordan man kan skabe ét samlet kvarter i den vestlige del af Toveshøj, der ligger ud til Bazarpladsen," siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening, i meddelelsen.

Totalentreprisen omfatter projektering og renovering af boligblok A17 på Edwin Rahrs Vej 18-26 i Toveshøj, samt udbud af byggeretter med mulighed for udvikling af projekt. Renoveringen af blokken vil skabe et bånd af nye toetagers byhuse i de to nederste etager af den eksisterende blok.

MT Højgaard skal stå for det forberedende arbejde med at udbyde byggeretter til to byggefelter. Til det ene byggefelt er foreslået en boligbebyggelse med tre U-formede bygningskroppe med nye bo-former, hvor der er plads til alle aldersgrupper.

Det andet byggefelt ligger langs Edwin Rahrs Vej, hvor vinderforslaget foreslår en såkaldt facadebebyggelse, der vil give et godt uderum mellem A17 og den nye bebyggelse. Med en lav tre-fire etagers randbebyggelse og tre U-formede bebyggelser mellem blokkene skabes en ny helhed, der vil være med til at skabe et nyt kvarter med gadeliv, lyder beskrivelsen.

Tilsyn kræver boligforening-direktørs afgang fra bestyrelse

Pensionskasse investerer 350 mio. kr. i Aarhus-bydelen Gellerup

Boligforening opfører havnebyggeri for 365 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier