Tilsyn kræver boligforening-direktørs afgang fra bestyrelse

Direktøren for Brabrand Boligforening skal udtræde af bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, kræver tilsynet med alment byggeri i Aarhus. Direktør siger, han har spillet med åbne kort hele tiden.
Aarhus. | Foto: Ard Jongsma
Aarhus. | Foto: Ard Jongsma

Aarhus Kommunes afdeling for Projekt og Boligudvikling skriver i et brev til Brabrand Boligforening, at foreningens direktør Keld Laursen ikke må sidde i bestyrelsen i den private byggevirksomhed JBH Gruppen samtidig med, han bestrider posten i boligforeningen.

Det skaber en risiko for interessekollision, skriver Århus Stiftidende.

Afdelingen, som fører tilsyn med alment byggeri i byen, nedlagde 12. februar 2018 et forbud mod direktørens deltagelse i bestyrelsesarbejdet i JBH Gruppen. Tilsynet skrev i et brev til boligforeningen, som Århus Stiftstidende har set, at det er kritisabelt, at boligforeningen ikke på et tidligere tidspunkt har indberettet forholdet til tilsynet, især i lyset af JBH Gruppens datterselskaber, Hustømrerne A/S, har udført opgaver for boligforeningen i 2017.

Keld Laursen er forundret over tilsynets reaktion, fordi Brabrand Boligforeningen selv oplyste kommunen 20. december 2017, om at han var indtrådt i bestyrelsen for JBH Gruppen og anmodede i den forbindelse tilsynet om at godkende den nye rolle.

"Jeg har spillet med helt åbne kort. Jeg skal hvert år i slutningen af året underskrive en erklæring for at sikre, at der ikke er habilitetsproblemer i mit arbejde, og der har jeg oplyst kommunen, at jeg er indtrådt i bestyrelsen for JBH Gruppen, og at bestyrelsen allerede i april vurderede, at det ikke var et problem. Samtidig oplyste jeg kommunen om, at vi i boligforeningen har lavet en intern instruks om, at hvis et af JBHs selskaber skulle byde på konkurrenceopgaver i Brabrand Boligforening ville jeg ikke deltage i udvælgelsen," siger Keld Laursen til Århus Stiftidende.

Boligforening opfører havnebyggeri for 365 mio. kr.

Boligforening bygger 352 ungdomsboliger og kontor i Gellerup

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også