EjendomsWatch

Stor efterspørgsel i Tyskland øger Prime Offices overskud

Et boligmarked i fremgang og et opkøb var sidste år med til at øge resultaterne hos Prime Office, der tjener sine penge på at eje boliger i Nordtyskland.

Flemming Lindeløv, bestyrelsesformand for Prime Office. Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen

Selskabet Prime Office, der har ejendomme inden for beboelse, kontor og erhverv, kommer ud af 2017 med et overskud på bundlinjen på 132,9 mio. kr., hvilket er en fremgang fra 107,3 mio. kr. året før.

Resultatet er trukket kraftigt op af, at værdien af Prime Offices ejendomme er steget med 75,8 mio. kr. i løbet af året.

Den primære drift af selskabet viser også fremgang, da overskuddet før værdireguleringer er øget til 57,1 mio. kr. fra 47 mio. kr. i 2017, mens omsætningen steg knap 7 mio. kr. til 114,2 mio. kr.

Selskabet købte i slutningen af sidste år selskabet MC Property Fund, som indgår i resultaterne for lidt over en måned af 2017.

"Efterspørgslen efter boliger er stor, og huslejerne i Tyskland stiger fortsat. Vi er meget komfortable med en investering i Europas største og stærkeste økonomi," siger adm. direktør Mogens V. Møller i en kommentar til regnskabet.

"Med en solid kapitalstruktur og langfristet realkreditfinansiering, afdækket med rentesikringer for cirka 70 pct. i en årrække, er vi meget positive for den økonomiske udvikling," siger han.

For 2018 venter Prime Office en omsætning på over 145 mio. kr. og et overskud før skat og værdireguleringer på 48-67 mio. kr. Der bliver ikke udbetalt udbytte til aktionærerne for 2017.

Prime Office tror på løft til værdierne i årsregnskab

Fynboer fordobler ejerandel i Prime Office

Prime Office vil sælge aktier til køb af tysk ejendomsselskab

Omkostninger æder af overskuddet hos Prime Office

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier