EjendomsWatch

Boligselskab henter milliongevinst ved at arbejde anderledes

Ved at arbejde i teams på tværs af ni boligafdelinger på Sydfyn er der hentet en besparelse på 2000 kr. pr. lejemål.

Foto: Vandkunsten

Den almene boligsektor skal samlet effektivisere for 1,5 mia. kr. frem mod 2020, og det har nu udmøntet sig i ret konkrete tiltag for boligselskabet BSB Svendborg, der råder over omkring 1300 lejemål fordelt på ni boligafdelinger på Sydfyn.

Boligselskabet, der administreres af boligadministratoren Domea.dk, har reduceret behovet for driftsmedarbejdere fra 22 til 16 ved at de arbejder i større teams på tværs af afdelingerne i stedet for som hidtil at arbejde færre sammen i hver enkelt afdeling, oplyser Domea.dk.

Tiltaget har givet en besparelse på 2000 kr. pr. år for hver lejemål, fremgår det.

"Nu har vi kigget på bemandingen i boligselskabet, men vi er ikke færdige endnu. Vi skal også ind og kigge på vores affaldssystemer og energiforbrug, så vi også i fremtiden kan holde huslejen nede. Der er et muligt potentiale for at spare penge," siger Martin Skytte, kundechef i BSB Svendborg, i meddelelsen.

Hård kamp om ny rammeaftale hos Domea.dk – vinderne er fundet

Domea.dk bygger boliger i Horsens-forstad

Domea vil bygge boliger i hjertet af Hillerød

Domea.dk vil skrotte de årlige regnskaber

Forsiden lige nu

Dades overtager 120.000 kvm erhvervsejendomme fra Coop

Ejendomsselskabet overtager Aarhus-ejendomme med en værdi på over 1 mia. kr., hvor også internationale investorer har været på banen. Coop tjener penge på transaktionen, siger direktør til EjendomsWatch. Handlen er en af de største nogensinde i Aarhus, siger rådgiver. (Opdateret)

Thylander Gruppen løfter afkastet til sine investorer

Det var sidste år en indbringende forretning at investere med Thylander Gruppen, hvor frasalg var med til at tage solide gevinster hjem. Timing og tålmodighed er afgørende, hvis man vil tjene penge på ejendomme, lyder det til EjendomsWatch fra grundlægger Lars Thylander, der har 35 års erfaring i branchen.

Advokat sår tvivl om visdommen i billigere boliger

Billige boliger efterspørges ikke i særlig høj grad i den brede befolkning, da prisen kun er én blandt mange parametre for boligsøgende, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Han mener, at politikerne kunne se på udbuddet, hvis man ønsker priserne ned.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier