EjendomsWatch

Boligselskab henter milliongevinst ved at arbejde anderledes

Ved at arbejde i teams på tværs af ni boligafdelinger på Sydfyn er der hentet en besparelse på 2000 kr. pr. lejemål.

Foto: Vandkunsten

Den almene boligsektor skal samlet effektivisere for 1,5 mia. kr. frem mod 2020, og det har nu udmøntet sig i ret konkrete tiltag for boligselskabet BSB Svendborg, der råder over omkring 1300 lejemål fordelt på ni boligafdelinger på Sydfyn.

Boligselskabet, der administreres af boligadministratoren Domea.dk, har reduceret behovet for driftsmedarbejdere fra 22 til 16 ved at de arbejder i større teams på tværs af afdelingerne i stedet for som hidtil at arbejde færre sammen i hver enkelt afdeling, oplyser Domea.dk.

Tiltaget har givet en besparelse på 2000 kr. pr. år for hver lejemål, fremgår det.

"Nu har vi kigget på bemandingen i boligselskabet, men vi er ikke færdige endnu. Vi skal også ind og kigge på vores affaldssystemer og energiforbrug, så vi også i fremtiden kan holde huslejen nede. Der er et muligt potentiale for at spare penge," siger Martin Skytte, kundechef i BSB Svendborg, i meddelelsen.

Hård kamp om ny rammeaftale hos Domea.dk – vinderne er fundet

Domea.dk bygger boliger i Horsens-forstad

Domea vil bygge boliger i hjertet af Hillerød

Domea.dk vil skrotte de årlige regnskaber

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier