EjendomsWatch

Boligselskab henter milliongevinst ved at arbejde anderledes

Ved at arbejde i teams på tværs af ni boligafdelinger på Sydfyn er der hentet en besparelse på 2000 kr. pr. lejemål.

Foto: Vandkunsten

Den almene boligsektor skal samlet effektivisere for 1,5 mia. kr. frem mod 2020, og det har nu udmøntet sig i ret konkrete tiltag for boligselskabet BSB Svendborg, der råder over omkring 1300 lejemål fordelt på ni boligafdelinger på Sydfyn.

Boligselskabet, der administreres af boligadministratoren Domea.dk, har reduceret behovet for driftsmedarbejdere fra 22 til 16 ved at de arbejder i større teams på tværs af afdelingerne i stedet for som hidtil at arbejde færre sammen i hver enkelt afdeling, oplyser Domea.dk.

Tiltaget har givet en besparelse på 2000 kr. pr. år for hver lejemål, fremgår det.

"Nu har vi kigget på bemandingen i boligselskabet, men vi er ikke færdige endnu. Vi skal også ind og kigge på vores affaldssystemer og energiforbrug, så vi også i fremtiden kan holde huslejen nede. Der er et muligt potentiale for at spare penge," siger Martin Skytte, kundechef i BSB Svendborg, i meddelelsen.

Hård kamp om ny rammeaftale hos Domea.dk – vinderne er fundet

Domea.dk bygger boliger i Horsens-forstad

Domea vil bygge boliger i hjertet af Hillerød

Domea.dk vil skrotte de årlige regnskaber

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier