Ejendomsforening: 200.000 nye boliger mangler i Danmark frem mod 2025

Nye beregninger fra Ejendomsforeningen Danmark viser, at boliger bliver en mangelvare frem mod år 2025. Størst bliver efterspørgslen efter ejerboliger og private udlejningsboliger, estimerer foreningen, hvis adm. direktør kalder forklaringen ligetil: Flere danskere vælger at bo alene.
Foto: PR
Foto: PR

Flere og flere danskere vælger at bo alene, og det kan betyde, at Danmark frem mod år 2025 kommer til at mangle 200.000 nye boliger, ifølge nye beregninger fra Ejendomsforeningen Danmark. Det giver et behov for en årlig tilvækst på 24.000 nye boliger, fremgår det.

"En af forklaringerne kan være ret lige til. Nemlig at jo flere, der bor alene, jo flere boliger bliver der ganske enkelt efterspurgt. Vores beregninger viser, at der siden 1986 har været en stabil stigning i andelen af familier med én voksen for de 30-64-årige," udtaler Jannick Nytoft, som er adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i meddelelsen.

Størst bliver efterspørgselen efter ejerboliger og private udlejningsboliger, som ifølge estimatet kommer til at ligge på henholdsvis 75.000 og 66.000 boliger frem mod 2025.

"At de private udlejningsboliger er højt placeret som en efterspurgt boligform, taler også ind i det stigende antal familier med én voksen. Det er en fleksibel måde at bo på, som gør at boligen kan skiftes ud, hvis behovet ændrer sig," tilføjer Jannick Nytoft.

Ifølge ejendomsforeningen er det ikke kun boliger i hovedstadsområdet, som bliver en mangelvare, selvom det område alene kalder på en tredjedel af de manglende boliger. Foreningens beregninger viser, at 16.000 boliger ud af den samlede årlige efterspørgsel på 24.000 boliger efterspørges i de fire øvrige regioner: Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Nordjylland og Region Midtjylland.

Boligselskab vil bygge nyt for 60-70 mio. kr.

Nybolig Erhverv: Befolkningsvækst giver stigende boligmangel i hovedstaden

Ældres organisationer advarer om mangel på boliger

København får brug for 45.000 nye boliger 

Over 12.000 ungdomsboliger er på vej, men det er ikke nok

Maersk-containere kan skabe 20.000 boliger i København

Domea-byggeri har lang venteliste inden første spadestik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også