100 nye almene boliger på vej i Gentofte

50 ungdomsboliger, 24 store familieboliger og 26 små boliger skal der bygges i Gentofte Kommune, hvor KAB skal være administrator.
Boligselskabet AKB opfører 100 boliger i Gentofte Kommune. | Foto: PR/AKB
Boligselskabet AKB opfører 100 boliger i Gentofte Kommune. | Foto: PR/AKB

Boligselskabet AKB København, der har KAB som administrator, skal være bygherre på et projekt, som skal resultere i 100 boliger på ca. 48-82 kvm i Gentofte Kommune, oplyser KAB.

De 100 boliger kommer til at består af 50 ungdomsboliger, 24 store familieboliger og 26 små boliger til folk med lav betalingsevne, blandt andet til flygtninge.

På grund af projektets størrelse skal det i EU-udbud, og der skal foretages geotekniske undersøgelser af jordbunden. Forventninger er derfor, at byggestart først lyder til foråret 2019, fremgår det.

Lokalplanen for området er dog vedtaget.

Det er første gang AKB bygger uden for Københavns Kommune.

Formanden for Boligselskabet AKB København, Bjørn Petersen, understreger dog, at man ikke er interesseret i at konkurrere med andre boligselskaber under KAB.

"Vi vil normalt ikke bygge i kommuner, hvor der i forvejen er et boligselskab fra KAB-fællesskabet, men i dette tilfælde havde Gentofte Ejendomsselskab sagt nej tak," forklarer Bjørn Petersen i meddelelsen.

Organisationens bestyrelse skal drøfte, om byggeriet i Gentofte bliver en enlig svale, eller om man for fremtiden vil være interesseret i at bygge i andre kommuner end København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også