EjendomsWatch

Alment boligbyggeri tager et hop næste år

2018 byder på en stigning i investeringer i byggeprojekter fra almene bygherrers side på 41 pct. sammenlignet med 2017.

Foto: PR

Der investeres mere og mere i byggeprojekter fra almene bygherrers hånd, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Nye tal fra Byggefakta, som er trukket for Licitationen - Byggeriets Dagblad, viser, at de almene boligselskaber realiserede projekter for 9,4 mia. kr. i 2016 svarende til 13 pct. af den totale investeringssum i det år.

I 2017 er der frem til oktober realiseret nybyggeri og renoveringsprojekter for 9,3 mia. kr., og prognosen for hele året lyder på 11,1 mia. kr.

Prognosen for 2018 lyder derimod på investeringer fra de almene bygherrer på 15,7 mia. kr. Det svarer til en stigning på 41 pct. i forhold til 2017.

"Fremgangen for de almene boligselskaber skyldes primært fremgang for nybyggeriet af almene boliger, mens renoveringsprojekterne har holdt et mere stabilt niveau - dog med en lille fremgang. I 2016 blev der igangsat nybyggeri for knap tre mia. kroner. I 2018 forventes det tal at være 7,2 mia. kr.," fortæller direktør i Byggefakta A/S, Jens Slot Johansen, og tilføjer:

Hos Dansk Byggeri ser man også en større aktivitet inden for nybyggeri fra de almene bygherrers side, mens renoveringsaktiviteten ifølge organisationens konjunkturanalyse også ventes på et stabilt højt niveau med en lille stigning.

"Vores skøn er en stigning i antal påbegyndte almene boliger fra ca. 7200 i 2017 til ca. 9000 i 2018. Det vil sige en stigning på 25 pct.," fortæller Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

(Denne artikel er leveret af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier