EjendomsWatch

Almene boliger

Borgmester kritiserer Bo-Vita for at svække den almene boligsektors omdømme

Boligforeningen Bo-Vita lægger op til, at en køber af 260 boliger i Mjølnerparken kan benytte de omdiskuterede paragraf 5, stk. 2-moderniseringer. Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester opfordrer politikerne bag aftalen om at sælge til at overveje, om de har tillid til Bo-Vita, som indtil i foråret var under skærpet kommunalt tilsyn.

Almen boligforening lokker køber af 260 boliger med "Blackstone-model"

Boligforeningen Bo-Vita lægger op til, at en køber af 260 boliger i Mjølnerparken i København skal kunne benytte de omstridte paragraf 5-2-moderniseringer, så lejeindtægterne kan skrues op. Borgmester er dybt rystet, kalder Bo-Vita for spekulanter og vil have stoppet planerne. Talerør frygter, at modellen åbner en ladeport.

Kommunal chef: "Det er en meget, meget alvorlig og helt ualmindelig sag"

Hos Københavns Kommune, der fører tilsyn med almene boligforeninger i kommunen, har man sjældent oplevet en sag magen til den, der blev afsluttet tidligere i år med Bo-Vita, siger ansvarlig chef til EjendomsWatch. Også to professorer undrer sig. Bo-Vita-formand overvejer derimod retsligt efterspil mod kommunal chef for at udtale sig.

Klumme: Markedskræfter kan ikke regulere boligmarkedet alene

Flere almene boliger betyder ikke, at der ikke også er plads til flere private boliger, siger Bo Jørgensen, direktør hos Boligselskabet Sjælland. Han afviser bekymring fra Bech-Bruun-advokat Henrik Westermann i sidste uge – for det private marked leverer ikke alle svar, lyder det i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier