EjendomsWatch

Almene boliger

Viceborgmester: Almen boligpengetank kan redde nødlidende boligfond

Ejendommene fra afblæst Blackstone-handel på Frederiksberg bør laves om til en almen boligforening, mener viceborgmester Michael Vindfeldt (S). AAB-direktør er parat til at overtage boligerne, men det er alt sammen ligegyldigt, så længe betydningen af et skøde fra 1932 er uafklaret, vurderer juridisk rådgiver.

Lovændring skal fremme alment byggeri med private partnere

Lovforslag fra den tidligere regerings tid genfremsættes nu af boligminister Kaare Dybvad Bek. Han forudser, at mere fleksible rammer for nybyggeri vil give en lettere byggeproces til gavn for både almene boligselskaber og private samarbejdspartnere.

Domea-direktør har lært ikke at tage et nej for et nej

PROFILEN: Charlotte Nørbak blev i juni udnævnt til direktør for byggeri og byudvikling i Domea.dk. "Jeg trives med tværorganisatoriske opgaver, der bidrager til samfundsudviklingen og gerne med politisk bevågenhed," siger hun i EjendomsWatchs artikelserie Profilen.

Almene boligforeninger griber chancen og omlægger lån for milliarder

Den historisk lave rente får i stor stil den almene boligsektor til at omlægge sine lån, viser en rundspørge foretaget af EjendomsWatch. Det giver besparelser i millionklassen årligt og trecifrede millionbeløb på sigt. Gevinsten bruges på renovering og at holde huslejerne i ro, lyder det.

Borgmester: Blackstone skal stoppes hurtigt

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune er glad for, at boligministeren vil sætte en stopper for Blackstone. "Men jeg kan være bekymret for, hvad der kan nå at ske, hvis en ændring af loven først sker ved årsskiftet," skriver hun i Politiken.

Byggeplaner for Bo-Vita-område på Amager falder til jorden

Københavns Kommune får ikke lov til at bygge en daginstitution til 160 børn på et grønt område på Amager. Bo-Vitas formand havde ellers givet kommunen fuldmagter til at bygge, men på et beboermøde hældte et flertal planerne af bordet. (Rettet)

Klumme: Bonus, bagslag og byggesagshonorarer i det almennyttige

Fokus på byggesagshonorarerne i Bo-Vita gør det på tide at gøre op med, at almene boligorganisationer kan berige sig selv. Den nuværende honorarmodel giver økonomisk tilskyndelse til, at bestyrelser oparbejder et efterslæb på vedligeholdelse og puljer opgaver sammen, mener formanden for SAB Bellahøj i denne klumme.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier