En del af
ANNONCE

Rallykører hælder 3 mia. kr. i København - har appetit på mere

Norskejede Heimstaden råder nu over 900 lejligheder i København efter forleden at have købt 303 lejligheder af Danica for en lille mia. kr.

Ivar Tollefsen Heimstaden.jpg
Foto: Embret Sæter/Dn.no

På godt et år har det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der er ejet af den norske rigmand og rallykører Ivar E. Tollefsen, investeret over tre mia. kr. i København, senest ved at overtage 303 lejligheder fra pensionsselskabet Danica for 980 mio. kr. Men appetitten er ikke stillet endnu, lyder det fra ledelsen i Heimstaden, der har hovedkontor i Malmö.

"København er et meget interessant marked, og vi har stor tiltro til et stabilt cashflow fra vores udlejning og på en god værditilvækst. Totalt forvalter vi lejligheder for omkring 30 mia. norske kr. i Norge, Sverige og Danmark, og vores målsætning er fortsat at vokse", siger viceadm. direktør i Heimstaden Magnus Nordholm til EjendomsWatch.

"Om det betyder, at vi i nær fremtid udvider yderligere i København, må vi se, men generelt ønsker vi - givet at markedet stadigt ser attraktivt ud og vi kan finde de rette lejligheder - at vokse mere i København," fortsætter han.

Danica sælger ejendomme til svensk børsselskab

Ingen nedre grænse for afkastkrav

Heimstaden overtog i 2015 ejerlejligheder på adresserne Havneholmen 48-86 i København. Det skete til en værdi af 625 mio. kr. I januar i år aftalte Heimstaden at købe yderligere 436 ejerligheder fordelt på ni beliggenheder i København. Ejendommene blev solgt af svenske Niam til en købesum på 1,4 mia. kr.

Den seneste handel til knap en mia. kr. finansieres ved realkreditlån for 720 mia. kr., mens resten er egenkapital. De 303 lejligheder er beliggende i to ejendomme på Amager Strandvej på Amager og en ejendom i Valby.

Heimstaden har sænket afkastkravet til sine investeringerne de seneste år - et mønster, der fortsætter i år, siger Magnus Nordholm.

"Den faldende yield er primært en effekt af et ekstremt hedt svenske ejendomsmarked i kombination med historisk lave renter, og det har i 2016 fortsat nedad."

Har I en nedre grænse for hvor lavt afkastkravet skal være?

"Køb af ejendomme er en helhedsbetragtning af løbende afkast og potentialet for værdistigning. Det vigtige er kombinationen af disse. Det er altid vigtigt for os at have et stabilt og positivt cashflow, men noget absolut nedre niveau for afkastkravet ved køb har vi ikke," siger Magnus Nordholm.

Danica-chef: Vi har gjort en god handel

Heimstadens gennemsnitlige yield faldt fra 4,73 pct. i 2014 til 4,16 pct. i 2015.

Hos Danica Ejendomme forklarer adm. direktør Peter Mering, at pensionsselskabet i den seneste handel med Heimstaden er blevet tilbudt en pris, som det har været svært at sige nej til:

"Vi tror, vi har gjort en fornuftig handel. Vi vurderer hele tiden, hvad vi skal købe og sælge, og prøver at optimere vores afkast. Og jeg vil da ikke afvise, at der kunne være andre tilfælde, hvor vi kan sælge nogle af de ting, vi selv bygger."

Er I blevet mere opportunistiske?

"Nej-nej-nej, slet ikke. Det er ikke udtryk for et strategiskifte. Det er udtryk for, at vi altid prøver at se, om det, vi kan opnå ved et salg, er fornuftigt i forhold til, hvad vi ellers tænker, vi skal med det," siger Peter Mering.

Heimstaden er børsnoteret i Stockholm, men kontrolleres for 98 pct. af den norske ejendomsudlejer Fredensborg, som rigmanden Ivar Tollefsen står bag. Han er ifølge norske medier god for over 5 mia. norske kr. Qua sin kontrol over bl.a. Heimstaden ejer han over 20.000 udlejningsboliger i Skandinavien.

Danica skyder udviklingen af Aarhus Sydhavn i gang

Danica investerer i milliardprojekt i Københavns Havn

Danica sælger kontorejendom i Vejle

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.