EjendomsWatch

Klummer

Ny retstilstand når andelsbolighavere bliver lejere

KLUMME: Tre afgørelser i en sag, der er behandlet ved Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn, har ændret på retstilstanden, når andelsbolighavere overgår til at blive lejere — eksempelvis når en investor overtager en ejendom. Afgørelserne er relevante for banker og realkreditselskaber og investorer.

Ejendomsobligationer har ulemper — men også mange fordele

KLUMME: Efter finanskrisen er ejendomsobligationer stort set forsvundet fra det danske marked. Helt anderledes ser det ud i både Norge og Sverige, hvor ejendomsobligationer stadig får større betydning som et alternativt finansieringsinstrument.

Ejendomsselskaber og den nye hvidvasklov

KLUMME: Der er forskel på, hvordan ny lovgivning på hvidvaskområder påvirker ejendomsinvesteringsselskaber og de administrationsselskaber, der administrerer sådanne selskabers ejendomme.

Almene boliger skal højt op på dagsordenen

KLUMME: Danmark har brug for en hovedstad, der rummer boliger til at alle indkomstgrupper. Kravet om op til 25 pct. almene i nybyggerier hjælper til at hindre, at København bliver et nyt London eller Paris.

Mangler i nye anbefalinger om andelsboliger

KLUMME: En arbejdsgruppe under Erhvervsministeriet udgav kort før sommerferien en rapport med 13 anbefalinger til at understøtte en fremtidig ansvarlig drift af andelsboligforeninger. Ejendomsforeningen Danmark vurderer, at der er mangler i anbefalingerne, men byder de politiske forhandlinger om vilkårene i andelsboligsektoren velkommen.

Nu skal også ejendomsbranchen bekæmpe kriminalitet

KLUMME: Den 26. juni 2017 trådte den nye hvidvasklov i kraft. Loven har direkte betydning for ejendomsmæglere og -administratorer, men også andre inden for branchen – professionelle investorer såvel som private købere og sælgere – vil blive berørt.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier