En del af
ANNONCE

Grønt lys til trecifret millioninvestering i Aarhus Lufthavn

EU-Kommissionen siger god for kommunal støtte til at udvikle Aarhus Lufthavn. Nu kan vi få skabt international infrastruktur, siger borgmester.

Smartphone
Foto: PR

Aarhus Lufthavn i Tirstrup har udsigt til en trecifret millionindsprøjtning fra sin primære ejer, Aarhus Kommune.

Det står klart, efter at EU-Kommissionen har sagt ja til, at kommunen må støtte lufthavnen med op til 115 mio. kr. uden at komme i konflikt med EU's statsstøtteregler, skriver JP Aarhus.

"Det giver os mulighed for at lave den turnaround, der er brug for i Aarhus Lufthavn, så lufthavnen kan blive en rentabel forretning, og vi kan få skabt den internationale infrastruktur, vi har brug for," siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, til avisen.

Lufthavnen har under 400.000 årlige passagerer. Til sammenligning er Københavns Lufthavne er i gang med en udbygning, så den kan håndtere 40 mio. passagerer.

Københavns Lufthavne kan blive sat til salg

Aarsleff får kontrakt i Københavns Lufthavn

Milepæl giver Billund Lufthavn mod på nye investeringer  

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.