EjendomsWatch

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Banedanmark vil rive den aarhusianske Bruuns Bro ned for at få plads til køreledninger, skinner og tog, når skinnerne skal elektrificeres. Butikker må flytte ud.

Når det danske jernbanenet skal elektrificeres til Aarhus er den overliggende Bruuns Bro simpelthen for lav til, at både skinner, tog og køreledninger kan være der. Derfor vil Banedanmark rive broen ned, og bygge en ny, som dog bliver smallere.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Problemet med at bygge en ny, men smallere bro, er, at der ikke vil være plads til butikkerne i Bruuns Arkade. Og ifølge avisen er det altså ikke en del af Banedanmarks projekt at genopføre plads til de handlende.

"Disse omkostninger vil således skulle findes ved lokale parters medfinansiering, da det ikke er en del af elektrificereringsprojektet," skriver Banedanmark i et høringsnotat som svar på, hvorvidt man ønsker at betale for en bredere bro.

Såfremt planen går igennem og de syv butikker, der i dag har til huse i Bruuns Arkade, skal rykkes ud, vil de få økonomisk erstatning, lyder det fra Banedanmark.

Bruun’s Galleri ønsker en ny bro og vandrehal

 

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier