En del af
ANNONCE

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Banedanmark vil rive den aarhusianske Bruuns Bro ned for at få plads til køreledninger, skinner og tog, når skinnerne skal elektrificeres. Butikker må flytte ud.

EDW Bruuns Galleri Aarhus Banegaard Bruuns.jpg
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Når det danske jernbanenet skal elektrificeres til Aarhus er den overliggende Bruuns Bro simpelthen for lav til, at både skinner, tog og køreledninger kan være der. Derfor vil Banedanmark rive broen ned, og bygge en ny, som dog bliver smallere.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Problemet med at bygge en ny, men smallere bro, er, at der ikke vil være plads til butikkerne i Bruuns Arkade. Og ifølge avisen er det altså ikke en del af Banedanmarks projekt at genopføre plads til de handlende.

"Disse omkostninger vil således skulle findes ved lokale parters medfinansiering, da det ikke er en del af elektrificereringsprojektet," skriver Banedanmark i et høringsnotat som svar på, hvorvidt man ønsker at betale for en bredere bro.

Såfremt planen går igennem og de syv butikker, der i dag har til huse i Bruuns Arkade, skal rykkes ud, vil de få økonomisk erstatning, lyder det fra Banedanmark.

Bruun’s Galleri ønsker en ny bro og vandrehal

 

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.