EjendomsWatch

Forskellige Airbnb-regler skaber usikkerhed i ejendomsbranchen

Der er betydelig forskel på lovgivningen for korttidsudlejninger via tjenester som Airbnb alt efter boligens type, og det er en kilde til stor usikkerhed i ejendomsbranchen.

Mens udlejningstjenesten Airbnb har vundet stort indpas i befolkningen, er det ikke alle i ejendomsbranchen, der er lige begejstrede.

I hvert fald er tjenesten blevet et stort tema blandt politikere, ejendomsejere og ejendomsadministratorer, fordi det er svært at holde styr på lovgivningen for korttidsudlejning. Reglerne er nemlig forskellige alt efter boligens type, og det får mange medlemmer til at kontakte Ejendomsforeningen Danmark for at få rådgivning.

Det skriver Henrik da Silva, juridisk konsulent i Ejendomsforeningen Danmark, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Det er især bekymringer om manglende muligheder for kontrol samt utryghed blandt beboerne, der går igen, men selvom disse udfordringer er et gennemgående tema i ejendomsbranchen, er der stor forskel på handlingsmulighederne alt efter, om der er tale om udlejnings-, andels- eller ejerforeningsejendomme. Der er nemlig stor forskel på retsgrundlaget for de tre boligtyper," skriver han.

I klummen gennemgår Henrik da Silva nogle af de mest væsentlige regler for de tre boligtyper og henviser blandt andet til en af de første domme, der i sommeren 2016 blev afsagt om Airbnb i udlejningsejendomme.

Hele klummen kan læses her.

København vil sætte loft på Airbnb-udlejning

Airbnb parat til dialog om udlejningsloft i København

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier