En del af
ANNONCE

Ejendomme halter efter det samlede afkast hos Industriens Pension

Investeringer i ejendomme medvirker til, at Industriens Pension kan levere et ganske solidt afkast til sine medlemmer i 2016.

Laila Mortensen.jpg
Foto: Industriens Pension

Industriens Pension leverede trods usikkerhed på de globale finansmarkeder et solidt 2016, hvor pensionskassen opnåede et samlet afkast på 11,4 mia. kr., hvilket svarer til 8,2 pct.

Selvom det især var områder som amerikanske aktier og investeringer i infrastruktur, der gav de største afkast, bidrog også pensionskassens ejendomsinvesteringer ganske pænt til det gode resultat.

Industriens Pension har ejendomsinvesteringer for i alt 7,9 mia. kr., og det gav i 2016 et afkast på 300 mio. kr., hvilket svarer til 3,9 pct.

"Vi er yderst tilfredse med, at det lykkedes at opnå et afkast på 8,2 % i 2016, selvom vi er mere optaget af de langsigtede resultater. For os handler det om at have en robust investeringsstrategi, som sikrer, at medlemmerne får det optimale ud af deres opsparing hos os, både når det går godt og mindre godt på finansmarkederne. Over de seneste 10 år har vi opnået et afkast på 8,4 % i gennemsnit om året," udtaler Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Industriens Pension køber Aarhus-vartegn

Industriens Pension i langt sejt træk mod flere ejendomme  

 

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.