EjendomsWatch

Handel med investeringsejendomme når nye højder

I 2016 var der særdeles stor efterspørgsel efter investeringsejendomme - især i København, skriver Børsen. Danmark er tilbage på 2007-niveau, siger direktør.

Der blev kastet store summer efter investeringsejendomme i 2016. Det skriver Børsen.

Handel med investeringsejendomme landede på 64 mia. kr. i 2016, hvoraf 75 pct. af omsætningen var i København, ifølge tal fra Newsec Egeskov & Lindquist. Og det betyder, at Danmark nu angiveligt er tilbage på samme niveau som før finanskrisen. Ifølge avisen har aktører i ejendomsbranchen meldt ud, at priserne stiger med for stor hast i København, men ikke alle deler den bekymring.

"Vi mener ikke, priserne på de københavnske ejendomme er for høje - selvom den samlede transaktionsvolumen for hele Danmark er tilbage på 2007-niveau," siger Henrik Lyngskjold, adm. direktør og seniorpartner i Newsec Egeskov & Lindquist, til Børsen.

Newsec vurderer, at omkring halvdelen af investeringerne i 2016 kom fra udlandet. Det skyldes, at Danmark har et unikt finansieringssystem, en relativ stabil økonomi og fornuftige afkast, forklarer Henrik Lyngskjold.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier