En del af
ANNONCE

Handel med investeringsejendomme når nye højder

I 2016 var der særdeles stor efterspørgsel efter investeringsejendomme - især i København, skriver Børsen. Danmark er tilbage på 2007-niveau, siger direktør.

MGH-2.jpg
Foto: PR

Der blev kastet store summer efter investeringsejendomme i 2016. Det skriver Børsen.

Handel med investeringsejendomme landede på 64 mia. kr. i 2016, hvoraf 75 pct. af omsætningen var i København, ifølge tal fra Newsec Egeskov & Lindquist. Og det betyder, at Danmark nu angiveligt er tilbage på samme niveau som før finanskrisen. Ifølge avisen har aktører i ejendomsbranchen meldt ud, at priserne stiger med for stor hast i København, men ikke alle deler den bekymring.

"Vi mener ikke, priserne på de københavnske ejendomme er for høje - selvom den samlede transaktionsvolumen for hele Danmark er tilbage på 2007-niveau," siger Henrik Lyngskjold, adm. direktør og seniorpartner i Newsec Egeskov & Lindquist, til Børsen.

Newsec vurderer, at omkring halvdelen af investeringerne i 2016 kom fra udlandet. Det skyldes, at Danmark har et unikt finansieringssystem, en relativ stabil økonomi og fornuftige afkast, forklarer Henrik Lyngskjold.