En del af
ANNONCE

Hillerød presser lejepriserne

Efterveer efter finanskrisen og lidt for optimistiske investeringer presser stadig den nordsjællandske bys ejendomsbesiddere, der har reageret ved at sprøjte billige kvadratmeter ud på markedet. Men der er tegn på, at det snart bliver muligt at handle mere offensivt.

EDW Frederiksbro Hilleroed Goldschmidt.jpg
Den nye bvdel Frederiksbro kommer til at udvide Hillerød med 10 pct., når M. Goldschmidt Holding opfører 1300 boliger på Møllebrogrunden centralt i byen. | Foto: PR-illustration

I det seneste år er Nordsjælland i suveræn stil det område i Danmark, hvor tomgangen i kontorlokaler er faldet mest. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme på baggrund af tal fra Ejendomstorvet.dk.

Men fremgangen dækker over, at de udbudte lejepriser er markant de seneste fem år, og specielt i Hillerød er der problemer med overkapacitet på både kontor- og butiksmarkedet.

"Siden krisen har vi et betydeligt fald i kontorlejepriserne, navnlig i Hillerød. Fordi der er blevet nyt, har vi oplevet, at ældre kontordomiciler stør tomme i længere tid. Lejeniveauet har været over 20 pct. højere end i dag, hvor den i for eksempel Helsingør og Hørsholm kun har været omkring 10 pct. højere," siger Stephen Wielje Berthelsen, erhvervschef og partner hos EDC Poul Erik Bech i Hillerød, til Business Ejendomme.

Han ser bedre tider på vej, hvis den nuværende forbedring af kontortomgangen fortsætter yderligere et par og - også på baggrund af konverteringer fra kontor til bolig i tilflytterkommunen. De gode takter gør sig allerede gældende for butiks-, industri- og logistikejendomme.

Dades investerer i boligejendomme i Hillerød

Tomgangen i kontorejendomme falder

Bonava har et godt øje til Hillerød

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.