EjendomsWatch

Projektudviklere og almen boligorganisation står bag byggeboom i Viborg

Tre aktører er blevet enige om at sætte skub i udviklingen af Viborg Baneby. Allerede næste år kan de første boliger stå klar.

Mere end 200 nye boliger på vej i Viborgs nye bydel, Viborg Baneby. Fra venstre: Lene Christensen (Bach Gruppen), Johannes Stensgaard (Boligselskabet Sct. Jørgen Bach-Gruppen) og Jens Jacobsen (Gardit).

Den almene boligorganisation Boligselskabet Sct. Jørgen har sikret sig retten til at bygge på 12.000 kvm stor grund i Viborgs baneby-område ved Erik Glippings Vej, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Grunden er en del af de to industrigrunde, som ejes af henholdsvis projektudvikleren Gardit og ejendomsudvikleren Bach Gruppen, og aftalen betyder, at både de to private virksomheder og boligselskabet er enige om at begynde byggeriet af de første 200 boliger allerede i foråret 2017.

"Vi glæder os over at have indgået en aftale med Boligselskabet Sct. Jørgen omkring spændende familieboliger på Gardit-grunden. Efter flere måneders planlægning bliver det godt at komme i gang med at gøre klar til boligselskabets projekt, vores egne rækkehuse samt de øvrige elementer i vores plan," siger Morten Lindholt, adm. direktør i Gardit, til Viborg Stifts Folkeblad.

Hos Boligselskabet Sct. Jørgen håber man snart at indgå en aftale med Viborg Kommune om at få lov til at opføre ungdomsboliger samt familieboliger på en anden tidligere Gardit-grund, nemlig den langs Middagshøjvej, som kommunen købte for år tilbage.

Sammen med Boligselskabet Sct. Jørgens 100 plejeboliger i plejecentret Banebo og boligselskabets øvrige aktuelle planer i banebyen forventes der i løbet af de næste to til tre år opført tæt på 400 nye boliger i Viborg Baneby. Hertil kommer et større antal privatbyggede boliger i de kommende år.

Nyt kollegiebyggeri på vej i Viborg

Ejendomsudvikler fordobler overskud

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier