En del af
ANNONCE

Goldschmidt og Thorborg slår isenkræmmerkæder sammen

Danmarks to største isenkræmmerkæder har indgået en aftale om fusion, der får Imercos adm. direktør som topchef. Det nye selskab sigter mod en børsnotering.

EDW Mikael Goldschmidt.jpg
Foto: Jyllands-Posten/Peter Nørby

Danmarks to største isenkræmmerkæder, Imerco og Inspiration, har indgået en aftale om fusion, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Imerco-kæden er ejet af ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt, mens Leasy-ejeren Niels Thorborg ejer Inspiration. Imerco sætter sig i førersædet, men Niels Thorborg fortsætter som medejer af det fusionerede selskab.

"Både Imerco og Inspiration er isenkræmmerkæder med klare koncepter, og med fusionen får vi samlet alle gode kræfter, så vi kan være endnu stærkere i et marked, som bliver stadig mere konkurrencepræget," siger Niels Heering, bestyrelsesformand for Imerco.

Konkurrenterne er presset af konkurrence fra nethandel og supermarkeds- og boligindretningskæder lyder det.

"Jeg glæder mig over, at vi har fået denne aftale forhandlet på plads, så danskerne også i fremtiden kan møde den klassiske isenkræmmer i gadebilledet og på nettet," siger Niels Thorborg ifølge pressemeddelelsen.

Niels Thorborg. Foto: Mads Hansen/Polfoto

Det bliver Imercos nuværende adm. direktør, Frederik Brønnum, som skal stå i spidsen for det nye selskab.

Han understreger samtidig, at ambitionen er at fastholde det nuværende antal butikker og samtidig skabe vækst i omsætningen. Begge kæder fortsætter som selvstændige brands, men får fælles hovedsæde i Herlev.

Mikael Goldschmidt: Jeg forventer et trecifret mio.-resultat i år

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense  

Ejendomsmilliardær polstrer formuen