EjendomsWatch

Fond betaler Bjarke Ingels-havnebad på Aarhus Ø

Havnebadet og tilknyttet strand ved Bassin 7 kan blive klar til brug i sommeren 2017. Salling-fond betaler tocifret broderpart til projektet, der er tegnet af Bjarke Ingels' BIG.

Et planlagt havnebad i Aarhus kan stå klar allerede i sommeren 2017, skriver JP Aarhus. Det fremgår af en politisk indstilling i Aarhus Kommune.

Havnebadet skal ligge ved Bassin 7 på den nyudviklede kvarter Aarhus Ø. Projektet, der er tegnet af arkitektfirmaet BIG, ventes at stå klar sammen med en strand, som bliver etableret få meter fra havnebadet.

Det samlede projekt er budgetteret til 38,2 mio. kr. Havnebadet står til 33,2 mio. kr., som Købmand Herman Sallings Fond tegner for de 33 mio. kr. af, oplyses det i indstillingen. Aarhus Kommune betaler 200.000 kr. for at få havnebadets underkonstruktion udført i hårdt træ frem for trykimprægneret træ, som det oprindeligt var tænkt. Kommunen finansierer desuden de 5 mio. kr., som det koster at etablere stranden.

Drift og vedligeholdelse af havnebad og strand anslås at koste 2,8-3,8 mio. kr. om året. Disse penge er endnu ikke anvist, bemærker Borgmesterens Afdeling i kommunen, der forudsætter, at afdelingerne Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice finder finansieringen. Denne påtegning fik opbakning på gårsdagens møde i Magistraten, der sendte frigivelsen af pengene til havnebad og strand videre til byrådet.

Bjarke Ingels og BIG har også tegnet boligejendomme på Aarhus Ø, der har oplevet stor efterspørgsel.

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Aarhusiansk havneprojekt udbyder de sidste byggegrunde

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Forsiden lige nu

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Pensionsselskabet er på vej til at indfri sit mål om en boligportefølje på fire mia. kr. Over for EjendomsWatch sætter PFA-direktør nu et nyt mål og løfter samtidig sløret for de provinsbyer, PFA vil foretage de næste boliginvesteringer, hvoraf de første er lige på trapperne.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer nedenfor en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor især Aarhus, men også Odense tiltrak sig opmærksomhed, og hvor splittelsen i den almene boligkæmpe Lejerbo nåede nye højder.

"Afgørende for succes er nem adgang til internationale kunder"

JULESERIE: Frem mod jul og nytår har EjendomsWatch bedt nogle af ejendomsbranchens interessante profiler forholde sig til det år, der snart er gået, og det nye år, som venter. I dag svarer Jeppe Schønfeld, adm. direktør hos erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier