En del af
ANNONCE

Ejendomsforeningen Danmark: Ny lejelov koster knap halv milliard om året

Lejeloven fra juli 2015 er alt for kompliceret og gør udlejningen besværlig, mener erhvervsorganisationen. Her har man regnet sig frem til, at branchen bruger 1,6 mia. kr. på at løse alle de lovfastsatte administrative opgaver

EDW Ejendomsforeningen Danmark Torben Christensen.jpg
Foto: PR

Knap har den nye lejelov fået ryddet op efter at have fejret sin første fødselsdag, før Ejendomsforeningen Danmark skyder med skarpt mod konsekvenserne af det første leveår i en pressemeddelelse. For ifølge foreningens beregninger koster de nyeste ændringer i lejeloven samfundet 485 mio. kr. om året.

Samfundet bruger ifølge regnstykket årligt 1,6 mia. kr. på at løse alle de lovfastsatte administrative opgaver, som den private boligudlejning er pålagt. Ud af de 1,6 mia. kr. tegner de nye ændringer i lejeloven sig for de 485 mio. kr.

"Vi har det sidste år været i dialog med 2200 af vores medlemmer, og svaret er entydigt. Reglerne er blevet mere komplicerede og direkte uforståelige. Man skal holde det op imod, at man politisk kaldte initiativet for en regelforenkling," udtaler Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i en pressemeddelelse.

1. juli 2015 blev der indført en ny lejelov med en række nye regler for private lejeboliger. Men Ejendomsforeningen Danmark mener, at reglerne er for svære at forstå og kræver for meget administrativt arbejde.

Flyttesyn er en tung udgift

Ændringerne i lejeloven betød blandt andet, at der nu skal være obligatoriske ind- og fraflytningssyn.

Der er ifølge Ejendomsforeningen Danmark ca. 60.000 flytninger i den private boligudlejning om året.

"I forvejen bruger vi i Danmark mange ressourcer på at holde liv i en uforståelig lovgivning, blandt andet når tvister behandles i landets huslejenævn. Men sidste år blev størrelsen på den økonomiske byrde, som samfundet som helhed er pålagt, endnu større," siger Torben Christensen i pressemeddelelsen.

Private udlejere og administratorer har i dag ansvaret for at administrere omkring 540.000 private lejeboliger, skriver Ejendomsforeningen Danmark.

  "Vi skal være ejendomsbranchens naturlige omdrejningspunkt"

  "Vi har de rigtige meninger, men de skal ud over rampen"

  Ejendomsbranchen kan ikke leve med udspil til nye Basel-regler  

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.