En del af
ANNONCE

Ombudsmand genåbner sag om Skats vurderinger

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, vil igen se nærmere på sagen om Skates mulige forskelsbehandling i de såkaldte niveausager.

ombudsmand.jpg
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, genåbner sagen om Skats mulige forskelsbehandling af borgerne i de såkaldte niveausager.

Det skriver Politiken lørdag.

Ombudsmanden genåbner sagen, efter at Politiken for 4 uger siden kunne beskrive syv konkrete sager, hvor Skats vurderinger var blevet underkendt. I de syv sager skulle underkendelsen have fået Skat til også at nedsætte vurderingerne for naboerne, vurderede Thomas Booker, der er advokat og forsker i ejendomsbeskatning på Aarhus Universitet. Det undlod Skat i flere tilfælde.

Skat og Skatteministeriet beklagede allerede for knap 1 år siden over for ombudsmanden, at Skat havde nedprioriteret den slags sager og afvist borgere, der havde bedt Skat om at nedsætte deres grundværdi, når Landsskatteretten eller et ankenævn havde fastslået, at Skat havde sat niveauet i et område for højt.

I januar i år forsikrede både Skat og Skatteministeriet i et brev til ombudsmanden, at nu var alle sagerne blevet gennemgået og ekspederet. Ombudsmanden takkede og svarede, at han på den baggrund ikke ville foretage sig mere i sagen.

Men Politikens artikler har nu fået ombudsmanden til at tvivle på, om Skat nu har gjort, som Skat og Skatteministeriet har forklaret. I et brev til Skat skriver ombudsmanden, at han går ud fra, at Skat i de syv tilfælde "har undersøgt eller vil undersøge," om afgørelserne har betydning for andre boligejere i områderne.

"Jeg beder Skat underrette mig om, hvorvidt dette er tilfældet. Hvis det ikke er tilfældet, beder jeg Skat om at redegøre nærmere herfor," skriver Jørgen Steen Sørensen til Skat. Og han beder om, at svaret sendes via Skatteministeriet, så han også kan få ministeriets bemærkninger til sagen.

Skat og Skatteministeriet har fået frist til 15. april til at svare Folketingets Ombudsmand.

[Dette er en citathistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.]

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Ejendomsnyt

Ejendomsbranchens storvildtjæger

EJW ATP Ejendomme Michael Nielsen.jpg

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Forsiden lige nu

Capman går efter private formuer med ny nordisk ejendomsfond

EDW Mika Matikainen Capman.jpg

Den finske kapitalforvalter oplever efterspørgsel efter ejendomsfond med fokus på langsigtet afkast med lav risiko. I Danmark vil Capman lukrere på lokalt kontor til at finde de rette investeringer også uden for København, fortæller topchef for ejendomsinvesteringer til EjendomsWatch. (Opdateret)

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

EDW Frederiks Plads Aarhus.jpg

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.