En del af
ANNONCE

Mulig ny ejendomskæmpe får tyngde omkring København

Hvis igangværende forhandlinger mellem svenske Castellum og Norrporten ender i en fusion, bliver ejendomme i Øresundsområdet og København en hjørnesten i koncernen.

EJW Øresund.jpg
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Et gigantisk, svenskbaseret ejendomsselskab, med en samlet ejendomsportefølje på hvad der svarer til over 50 mia. kr., er på tegnebrættet, efter at børsnoterede svenske Castellum tirsdag morgen har bekræftet at være i forhandlinger om en muligt opkøb af Norrportens ejendomsportefølje.

Et kig på de to selskabers ejendomsbesiddelser viser en solid eksponering omkring Øresundsregionen, hvor området Malmö, Lund og København tegner sig for omkring en fjerdedel af de to selskabers samlede portefølje.

Mulig ny ejendomskæmpe får tyngde omkring København

Norrporten har i København ejendomme på prestigefyldte beliggenheder ved havnefronten.

Selskabet gik ind i Danmark i 2005, da man overtog kontorejendommene Kalvebod Brygge 43-45 samt kontorejendommen Peblingehus i Nansensgade 19 i København.

I alt udgør arealet 108.000 kvm, og lejeværdien er opgjort til 296 mio. svenske kr. årligt.

Dansk Castellum-investering næststørst i 2015

Castellum investerede sidste år 377 mio. svenske kr. i Danmark, da man via datterselskabet Briggen overtog tre kontor- og lagerejendomme i Albertslund, Brøndby og Søborg på i alt 51.000 kvm. Investeringen var Castellums næststørste i 2015 og blev kun overgået af en kontorejendom i Stockholm.

Mens Castellum er børsnoteret med en spredt ejerkreds, er Norrporten ejet af Sveriges modstykke til ATP, Anden og Sjette AP-fonden, og ifølge svenske medier var en børsnotering af selskabet planlagt.

EjendomsWatch arbejder på at få en kommentar fra Norrportens danske landechef Thomas Wenzell Olesen.