EjendomsWatch

Borgmestre til kamp mod negativt billede af landdistrikter

Udviklingsmulighederne uden for landets største byer lider under et unuanceret mediebillede tegnet af storbyjournalister, lyder det.

Havnen i Hirtshals, der hører under Hjørring Kommune. Her er borgmester Arne Boelt (S) blandt de 35 borgmestre, der efterlyser et mere nuanceret mediebillede af landdistrikterne i Danmark.

35 borgmestre rundt i Danmark går nu i rette med mediedækningen af landdistrikterne, som ifølge dem præges af en negativ terminologi, der i sidste ende har betydning for bosætning og omfanget af nye investeringer.

"Et ubalanceret virkelighedsbillede i medierne påvirker unges valg af uddannelse og bopæl, beslutningstagerne og investorernes grundlag for at træffe beslutningerne og i det hele taget vores allesammens handlemønstre – og selvforståelse," står der i et åbent brev til kulturminister Mette Bock (LA), som de 35 borgmestre samt formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, står bag, oplyser rådet i en pressemeddelelse.

"En rådden banan beskrevet sporadisk af en journalist på gennemrejse. Cases fra provinsen på kortvarigt visit i bedste sendetid. Forfald, affolkning, udkant. Velkommen til de danske landdistrikter fortalt gennem storbyjournalistens pen," hedder det videre.

Af meddelelsen fremgår det også, at Gunnar Lind Haase Svendsen, professor ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet, har foretaget en optælling over negative, neutrale og positive termer i mediedækningen af landdistrikter i årene 2000-2016.

Hvor den negative terminologi, såsom 'den rådne banan' og 'Udkantsdanmark', var på otte pct. i år 2000, kulminerede den i 2010, hvor den negative terminologi udgjorde knap halvdelen af de gange, landdistrikterne optrådte i medierne. Siden er kurven knækket lidt, så den negative terminologi i 2016 lå på 18 pct.

"Mange borgere i yderområder er trætte af at få negative stempler, fordi de ikke selv har italesættelsesretten. Den tilhører typisk journalister i de større byer. Men flere borgere vil gerne have, at der bliver gengivet et mere virkeligt billede af de danske landdistrikter. For der sker jo meget mere end det, der kommer frem i medierne," siger professoren ifølge meddelelsen.

Københavns kontormarked opsuger statens udflytninger

Middelfart, Roskilde og Herning skal huse nye styrelser

Kommuner sætter bremse på lavere dækningsafgift

Syv kommuner sænker skat på mursten

 

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Ejendomsnyt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier