EjendomsWatch

CBRE: Slutspurt sender handelsåret 2017 tæt på 100 mia kr

Nye estimater fra erhvervsmægleren skubber forventningerne for danske ejendomshandler mod et nyt rekordniveau. Dermed tror CBRE på mere travlhed i årets sidste måneder end andre erhvervsmæglere.

En af årets hidtil største handler var norske Wenaasgruppens køb af hotellet Bella Sky for 1,6 mia. kr.

Erhvervsmægleren CBRE forventer fortsat høj aktivitet på det danske ejendomsmarked i fjerde kvartal af 2017, skriver Børsen. Det vil bringe transaktionsvolumen for året op omkring 92-98 mia. kr., hvilket er 12-18 mia. højere, end Red Property Advisers og Sadolin & Albæk har vurderet.

"Vi kan se, at der er gennemført transaktioner på 56 mia. kr. til og med tredje kvartal 2017. Historisk ligger fjerde kvartal ikke lavere end de andre kvartaler. Tværtimod. Samtidig kan vi se på vores egen pipeline i CBRE, at vi i hvert fald kommer op i 90'erne og tættere på de 100 mia. kr." siger Mikael Glud, afdelingsdirektør i CBRE, til Børsen.

Sadolin & Albæks seneste skøn for året 2017 ligger på 80 mia. kr. og er dermed et af de estimater, som ifølge Mikael Glud skyder for lavt. Peter Winther, adm. direktør og partner hos Sadolin & Albæk, er enig med CBRE i, at det går stærkt for tiden, og derfor kan transaktionsvolumen ende med at komme tættere på Mikael Gluds vurdering.

2017 giver dermed baghjul til det hidtidige rekordår 2016, hvor transaktionsvolumen nåede 65 mia. kr. mod 49 mia. kr. i 2015. I 2009 var omsætningen nede og vende på 11 mia. kr.

Erhvervsmægler: Tredje kvartal bød på handler for 20,9 mia. kr.

Sadolin & Albæk: 2017 bliver rekordår for investeringsejendomme

CBRE: Milliardhandler trækker ejendomsmarkedet mod højere niveau

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier