EjendomsWatch

Aarhus Byråd sluger ekstra millionregning for havnebad

Et flertal i Aarhus Byråd har accepteret en ekstraregning på 18 mio. kr. for havnebadet i Bassin 7. SF og Nye Borgerlige kunne ikke støtte ekstraregningen.

Analyser af vandkvaliteten i Aarhus Havn viser, at vandet er uegnet som badevand. Derfor skal der investeres 18 mio. kr. i vandrensning, før havnebadet kan åbnes.

Aarhus Ø får sit havnebad tegnet af Bjarke Ingels' tegnestue Big, men det bliver med en ekstraregning på godt 18 mio. kr., skriver JP Aarhus. Ekstraregningen accepterede et flertal i Aarhus Byråd onsdag, hvor forslaget om at finde de ekstra millioner blev behandlet.

Aarhus Kommune modtog i 2012 en donation på 40 mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond til etablering af et havnebad på De Bynære Havnearealer i Bassin 7. Men analyser i efteråret 2016 viste, at vandkvaliteten i Aarhus Havn er uegnet som badevand, så for at sikre, at der kommer besøgende i havnebadet næste år, skal der blandt andet etableres en spunskonstruktion omkring havnebadet samt biologisk vandrensning af badevandet. Samlet betyder det en ekstraregning på 18,6 mio. kr. I den samlede økonomi for Aarhus Ø er der i forvejen afsat 5 mio. kr. til ekstra foranstaltninger ved havnebadet på Aarhus Ø.

Størstedelen af byrådet stemte for, mens SF og Nye Borgerlige ikke kunne støtte ekstraregningen. Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige hæftede sig ved, at de kommende driftsomkostninger til livreddere ved havnebadet også vil løbe op i 500.000 kr. om året.

"Vi har en skidt tendens i Aarhus Kommune til at tage imod gaver. Det er lige som at få en hundehvalp. Det er rigtig dejligt den dag, man får den, men ikke så spændende, når dyrlægeregningerne begynder at komme," sagde Lars Boje Mathiesen ifølge JP Aarhus.

Fond betaler Bjarke Ingels-havnebad på Aarhus Ø

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Boligforening har andel i 300 blandede boliger på Aarhus Ø

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier