En del af
ANNONCE

Ny platform skal sikre flere energirenoveringer af bygninger

Ved at samle information om energirenovering ét sted, håber den ansvarlige minister, at flere får øjnene op for muligheden for at renovere uden at skulle have penge op af lommen.

EJW Ejendom genre facade.jpg
Foto: PR

Nu bliver det lettere for ejere og administratorer af ejendomme at få et overblik over, hvordan energirenovering er bygninger kan sættes i gang uden at det koster penge nu og her.

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside, Sparenergi.dk, samles nu al information om de såkaldte Esco-projekter, hvor renoveringen bliver finansieret af den indhøstede energibesparelse.

"Regeringen arbejder for, at det skal være lettere for bygningsejere at gennemføre energioptimeringer af deres bygninger. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde uvildig information om Esco, som både offentlige og private bygningsejere kan benytte sig af," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), i en pressemeddelelse.

Det nye tiltag kommer efter, at byggebranchen har efterspurgt uvildig information om krav, procedurer og erfaringer med Esco-projekter, fremgår det.

Esco står for Energy Service Company og er en betegnelse for firmaer, der arbejder med EPC (Energy Performance Contract).

Ny energimærkning af større ejendomme træder i kraft

PKA jagter stabilt afkast gennem energirenoveringer og grønne udlån

Besværlig energirenovering kan lykkes gennem dialog

Paradoks blokerer for energirenoveringer af boligejendomme