EjendomsWatch

Topchef stopper efter 28 år i Skanska

Entreprenørkoncernens øverste chef siger farvel. Afløser ventes præsenteret inden årets udgang.

Den svenske entreprenørkoncern Skanska, der med tilstedeværelse i både Europa og USA omsætter for, hvad der svarer til knap 120 mia. kr., skal have ny øverste chef.

Den nuværende, Johan Karlström, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde stillingen som topchef, der har været hans siden 2008, oplyser Skanska, som de sidste tre år har oplevet en faldende driftsmarginal, senest til 2,6 pct. i 2016.

Johan Karlström kom til Skanska i 1983, hvorefter han gennem 12 år varetog forskellige ledende stillinger. Efter en afstikker uden for koncernen gennem seks år, kom han i 2001 tilbage til koncernen, hvor han siden som viceadm. direktør havde ansvaret for Skanskas byggevirksomhed i Norden og senest USA. I 2008 blev han udnævnt til øverste chef.

Viceadm. direktør i Skanska er Anders Danielsson, der er født i 1966. Ifølge meddelelsen fra Skanska er det ambitionen at kunne præsentere en ny topchef inden årets udgang.

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Skanska vil smelte kontorer sammen med hoteller

Skanska sælger ejendom i Ørestad for 880 mio. kr.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier