EjendomsWatch

Årstiderne Arkitekter scorer hattrick med stadionbyggerier

Ud af de seneste ti nye fodboldstadions i Danmark har Årstiderne Arkitekter tegnet de tre: I Herning, i Vejle og senest i Silkeborg, hvor Jysk Park netop er indviet. Stærkt internt samspil og en målrettet forretningsmæssig taktik ligger bag, siger adm. direktør Torben Klausen.

Årstiderne Arkitekter med hjemsted i Silkeborg og kontorer i København, Aarhus og Herning kan med en netop gennemført indvielse af Danmarks nyeste superliga-stadion — Jysk Park i Silkeborg — fuldende en bemærkelsesværdig statistik: Ud af de seneste 10 nye fodboldstadions herhjemme, står Silkeborg-arkitekterne bag de tre.

"Stadionbyggeri er spændende opgaver, som for os oprindeligt var funderet i hjerteblod og hjemmebaneveneration. Siden har det med vores høstede, værdifulde erfaringer udviklet sig til et vigtigt element i et af vores strategiske fokusområder, leisure-segmentet," siger Torben Klausen, adm. direktør i og medejer af Årstiderne Arkitekter, i en pressemeddelelse.

I Herning var det nu afdøde Årstiderne-arkitekt og medejer Henrik Kousgaard, der tegnede og stod i spidsen for opførelsen af MCH Arena. I Vejle vandt Årstiderne Arkitekter sammen med samarbejdspartnere konkurrencen om byens nye fodboldstadion, og senest har firmaet gjort sig gældende i Silkeborg, hvor arkitekt og grundlægger Per Laustsen har stået i spidsen for opførelsen af Jysk Park.

Satser mere på leisure-segmentet

Inden for leisure-segmenter er firmaet også involveret i en række kulturbyggerier, haller og sportsarenaer, herunder Boxen i Herning, wellnesscentret Lübker Square, Nakskov Svømmehal, Almindsø Kurbad, DGI Huset i Herning og Tønder Sport & Fritidscenter, fremgår det.

Årstiderne Arkitekter, der har omkring 300 ansatte, håber og tror, at Jysk Park bliver fulgt op af endnu flere sportsarenaer.

"Da vi vandt byggeriet i Herning, var det benhårdt arbejde fra bunden med blod, sved og hjemmebaneveneration. Derfor var det også glædeligt, at MCH Arena efterfølgende blev kåret til landets bedste stadion. I Vejle var vores erfaring med udvikling af stadion vigtig for, at vi vandt. I Silkeborg var det ikke længere tilfældigt, at vi vandt konkurrencen. Vi har nu opbygget så meget erfaring, og den kan med garanti bruges, hvis der skal bygges andre stadions. I Danmark eller i Norden," siger Torben Klausen i meddelelsen.

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg

Superligaklub nyder godt af ejendomshandel

Minister vil bane vej til flere koncerter, fester og sportevents i Danmark

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier