EjendomsWatch

Arkitektfirma vinder ordre på Danfoss-inspireret forlystelsespark i Kina

Kinesisk park, der henter inspiration hos den danske industrikoncerns pendant i Sønderjylland, skal tegnes af dansk arkitektfirma med kontorer i Vestjylland og København.

Arkitektfirmaet Bay Arch, der har kontorer i både Ringkøbing og København, skal designe forlystelsesparken Universe Science Park i den kinesiske by Haiyan. Parken skal efter planen åbne i 2020 og består af 40.000 kvm byggeri samt 55.000 kvm park, fremgår det af arkitektfirmaets Facebook-side.

Universe Science Park vil ikke kun være navnemæssigt inspireret af den sønderjyske forlystelsespark Universe i Nordborg på Als. Her har den danske industrikoncern Danfoss også sit hovedsæde, og i 2005 åbnede under parken med fokus på aktiviteter og forlystelser med et tilsnit af videnskab og læring under navnet Danfoss Universe.

Projektet udspringer af et tæt venskabsforhold mellem Sønderborg Kommune, hvori Nordborg ligger, og Haiyan, der ligger i kystprovinsen Zhejiang i det østlige Kina, hvor Danfoss har fire fabrikker.

Sønderborg Kommune er involveret i grønne projekter i Haiyan, der skal omdanne den til en miljøvenlig havneby, hvilket skal samtidig skal hjælpe danske virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked. Repræsentanter fra byen har under besøg i Sønderborg været meget imponerede over Danfoss Universe og vil gerne have noget tilsvarende, hvilket nu kommer Bay Arch til gode.

Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina

Kinesiske ejendomsinvesteringer er på vej mod Danmark

Henning Larsen-direktør: "Timingen kunne ikke være bedre"

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier