En del af
ANNONCE

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Det kræver langt større grundighed, hvis man som investor investerer i ejendomsfonde i stedet for at investere direkte. En på overfladen passiv investering stiller store krav til fondsforvalteren, lyder det fra advokat med speciale i ejendomme og fonde.

penge_jens_dresling_polfoto_edited-1.jpg
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Hvis man som ejendomsinvestor tror, at man slipper for en masse besvær ved at pulje investeringer sammen i fonde i stedet for at foretage investereringerne selv, kan man godt tro om igen.

For en ordentlig risikostyring kræver stor gennemsigtighed og at fondene er ordentligt ledet gennem en sund governance-struktur, lyder det fra Tina Øster Larsen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Investering i ejendomsfonde har grundlæggende karakter af en passiv investering ved, at investeringsansvaret overlades til fondsforvalteren. Investorer er tillagt meget få beføjelser og hverken deltager i eller har nogen indflydelse på driften af fonden eller udvælgelsen af dens investeringer," skriver Tina Øster Larsen, som derfor kalder det afgørende, at udvælgelsen af de fondsforvaltere sker i en tilstrækkelig grundig due diligence-proces.

Hele klummen kan læses via dette link.

Ejendomsadvokater går hver til sit

Ejendomsadvokat: Frigiv den private husleje og byg billige boliger for gevinsten

Ejendomsadvokat: Pas på risikofordelingen ved udbud

Advokat kritiserer kommuner for at misbruge planloven