EjendomsWatch

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Det kræver langt større grundighed, hvis man som investor investerer i ejendomsfonde i stedet for at investere direkte. En på overfladen passiv investering stiller store krav til fondsforvalteren, lyder det fra advokat med speciale i ejendomme og fonde.

Hvis man som ejendomsinvestor tror, at man slipper for en masse besvær ved at pulje investeringer sammen i fonde i stedet for at foretage investereringerne selv, kan man godt tro om igen.

For en ordentlig risikostyring kræver stor gennemsigtighed og at fondene er ordentligt ledet gennem en sund governance-struktur, lyder det fra Tina Øster Larsen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Investering i ejendomsfonde har grundlæggende karakter af en passiv investering ved, at investeringsansvaret overlades til fondsforvalteren. Investorer er tillagt meget få beføjelser og hverken deltager i eller har nogen indflydelse på driften af fonden eller udvælgelsen af dens investeringer," skriver Tina Øster Larsen, som derfor kalder det afgørende, at udvælgelsen af de fondsforvaltere sker i en tilstrækkelig grundig due diligence-proces.

Hele klummen kan læses via dette link.

Ejendomsadvokater går hver til sit

Ejendomsadvokat: Frigiv den private husleje og byg billige boliger for gevinsten

Ejendomsadvokat: Pas på risikofordelingen ved udbud

Advokat kritiserer kommuner for at misbruge planloven

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier