EjendomsWatch

Software-selskab lancerer redskab til ejendomsbranchen

Softwarehus vil skabe nyt marked blandt ejendomsselskaber med platform til administration af porteføljer. To af landets større aktører er allerede blevet kunder.

Scanrate fra Aarhus jagter kunder inden for ejendomsselskaber for at udvide en snæver kundekreds, skriver Børsen. Selskabet har hidtil udviklet software, der beregner priser og renterisiko på danske obligationer, og herfra er man klar til en ny satsning.

Det nye sats er et onlineplatform, hvor blandt andet ejendomsinvestorer, landbrug og kommuner kan få overblik over alle lån og rentederivater som realkreditlån, pantebreve, renteswap og leasingkontrakter. Ejendomsinvesteringsselskabet Dades og M. Goldschmidt Holding er allerede blandt kunderne hos Scanrate, fremgår det.

"Vi har talt med mange ejendomsinvestorer, der har oplevet tiden efter finanskrisen, hvor det ikke var muligt at forhandle vilkår. Med en rekordlav rente og høje ejendomspriser er man pludselig blevet en eftertragtet kunde i banken, og det bør man selvfølgelig bruge til at sikre sig de bedst mulige betingelser," siger Svend Jakobsen, adm. direktør og medstifter af Scanrate, til Børsen.

Han fortæller, at kunderne kan bruge platformen til sammenligne finansieringsforslag, hvilket kan give en bedre forhandlingssituation i banken. Platformen opdaterer oversigten over låneporteføljen med de seneste kurser samt renteniveauer og kan trække data fra realkreditinstitutterne. Samtidig kan systemet vise, hvordan ændringer i renten kan påvirke ydelsen på lånet.

Goldschmidt løfter driftsindtjeningen: "Meget tilfredsstillende"

Dades bygger 154 lejligheder med altaner og tilhørende supermarked

Goldschmidt sender ejendomsportefølje i milliardklassen på markedet

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier