EjendomsWatch

Ejendomsforeningen advarer mod permanente containerboliger

Det kræver klare strategier for afviklingen, hvis Københavns Kommune vil afhjælpe studerendes boligmangel med midlertidige containerboliger. Eller risikerer man, at boligerne bliver en permanent løsning, mener Ejendomsforeningen Danmark.

CPH Containers er et område, hvor der i forvejen arbejdes med at lave containere til boliger.

Hvis Frank Jensen vil lave 800 midlertidige boliger ud af containere til pressede studerende, er det nødvendigt med en klar plan for, hvordan man sikrer, boligerne bliver ved det midlertidige.

Sådan lyder det fra Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune vil muliggøre byggeri af 800 midlertidige studieboliger

"Det er ikke nok at ændre planloven, så der bliver mulighed for at give tilladelse til containerbyer. Det vil også være nødvendigt at udarbejde en følgelovgivning, som sikrer, at man efter en periode kan få afviklet containerbyerne igen. Ellers er der en risiko for, at containerbyerne bliver permanente," siger Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i pressemeddelelsen.

Lov bremser containerboliger

Han nævner tre mulige grundsten i en sådan afviklingsstrategi. Først skal man sikre sig, at de, som bygger midlertidige boliger, også har afsat midlerne til at bringe grunden tilbage til normal stand og rydde op.

Derudover mener han, det kræver "klokkeklare" regler til at sikre, at lejerne flytter, når de midlertidige boliger ikke skal være der mere. Slutteligt bør der være en strategi for, hvad man gør, når beboerne ikke har fundet anden bolig, og derfor vil stå som hjemløse, hvis containerne fjernes.

Containere skal skabe liv i Fredericias nye kanalby

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier