EjendomsWatch

Tidligere sygehus bliver til ny Aarhus-bydel

To arkitektfirmaer er valgt som rådgivere i den kommende proces med at udvikle centralt beliggende sygehus-grund til en ny bydel, hvor hver femte bolig skal være almen.

Da det gamle amtssygehus i Tage-Hansens Gade i 2015 blev solgt, var køberen højst overraskende Aarhus Kommune. Det betyder, at byen selv og ikke en ejendomsudvikler styrer områdets udvikling.

Tegnestuen Vandkunsten er udpeget af Aarhus Kommune som den foretrukne hovedrådgiver til opgaven med at udvikle Amtssygehuset til en ny bydel i den vestlige del af det centrale Aarhus. Sleth Arkitekter bliver tilbudt opgaven som underrådgiver, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi er nu kommet et skridt nærmere en endelig plan for omdannelsen af Amtssygehuset, men vi er ikke i mål endnu. Jeg glæder mig derfor til den kommende proces, hvor vi sammen skal skabe det bedste grundlag for at udvikle en ny mangfoldig, bæredygtig og børnevenlig bydel," siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, i en meddelelsen.

Grunden med det tidligere sygehus ligger på Tage-Hansens Gade Mellem Silkeborgvej og Viborgvej. Der er allerede kommet flere borgerhenvendelser vedrørende højden af byggeriet langs Viborgvej, og det er derfor besluttet, at karréerne her bliver maksimalt seks etager. Der er planer om, at bydelen skal huse ca. 2.500 beboere, hvor ca. 20 pct. af boligerne bliver almene.

Der er i forbindelse med det forberedende arbejde lagt vægt på at få skabt en sammenhængende bydel på amtssygehusgrunden. Et af de bærende elementer bliver flere og bedre vej- og gangforbindelser, hvilket bl.a. skal sikres ved at skabe en åbning gennem den centralt beliggende sengebygning.

De to forslag fra Sleth og Vandkunsten bliver nu bearbejdet til en samlet udviklingsplan. Første udkast til den endelige udviklingsplan forventes at ligge klar til efteråret, hvor aarhusianerne vil få mulighed for at kommentere planen, inden den bliver fremlagt til vedtagelse i byrådet.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Aarhus-mægler melder om stigende aktivitet

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier