EjendomsWatch

Udbudte kontorlokaler er på laveste niveau i syv år

Ikke siden 2010 har der været så få ledige kontorer rundt omkring i landet, viser tal fra Ejendomstorvet. God økonomisk gænge og flere kontorjobs i erhvervslivet får æren.

Ved indgangen af årets andet kvartal var 7,5 pct. af landets kontorlokaler enten udbudt til salg eller leje. Det er den laveste andel siden 2010. Det skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

Tallene er udarbejdet på baggrund af et samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening og udgør en del af et kvartårligt markedsindeks. Hos Dansk Ejendomsmæglerforening mener senioranalytiker Mads Lindegaard, at det dels skyldes en god økonomi, men også at arbejdsmarkedets sammensætning skifter.

"Gennem de seneste år har der været en stigning i antallet af job inden for klassiske kontorfag, og det har medført øget efterspørgsel på kontorer og dermed faldende udbud," siger han i pressemeddelelsen.

Det fremgår, at København ved udgangen af marts havde 6,8 pct. udbudte kontorer, som er under landsgennemsnittet. Men i Københavns omegn kunne man fremvise landets højeste andel af udbudte lokaler, som var på godt 12 pct.

Topdanmark tager det lange, seje træk med sine kontorejendomme

Brødre omdanner tomme kontorer til hotellejligheder

Sydjysk detail topper på tomgang

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier