EjendomsWatch

Dansk arkitektfirma høster international hæder og priser

Det danske arkitektfirma C.F. Møller har vundet et nyt projekt på et tysk hospital, skal tegne et svensk højhus og har derudover fået priser for to andre projekter.

PR-illustration af det tyske universitetshospital.

Et kollegium, en færgeterminal, et højhus og en tilbygning til et tysk hospitalskompleks har alle det til fælles, at de har sikret det danske arkitektfirma C.F. Møller international sejr og hæder. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Seneste sejr i rækken er udvidelsen af det fredede universitetshospital RWTH Aachen i Vesttyskland, hvor de danske tegnere har vundet projektet. Der er tale om en udvidelse på 35.000 kvm, som er tegnet sammen med den tyske arkitektvirksomhed Henn.

"Denne store konkurrencesejr i Tyskland, som er et helt nyt marked for os, understreger C. F. Møllers globalt førende position, når det handler om at udvikle og levere state of the art sundhedsarkitektur," lyder det fra de ansvarlige partnere i selskabet, Klavs Hyttel og Julian Weyer i pressemeddelelsen.

Den nye tilbygning skal blandt andet rumme en operationsafdeling og en intensiv afdeling. Da de eksisterende bygninger er fredede, bliver en stor del af det nyt projekt lagt under jorden, dermed forstyrres den gamle bygning ikke.

Bæredygtig svensk færgeterminal

I Sverige har de danske arkitekter vundet en pris for byggeriet Värtaterminalen, som er en færgeterminal i Stockholm. Her er det det bæredygtige design, som har udmøntet sig prisen i "Green Good Design."

Det er blandt andet bygningens integrerede systemer med blandt andet solenergi og bjergvarme- og køling, der gør terminalen selvforsynende med energi, der ligger til grund for prisen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: PR

Kollegium og højhus henter priser

I Danmark har C. F. Møller tegnet A.P. Møller Foden tegnet et fynsk kollegium. Det blev i år hyldet med en pris ved den britiske Civic Trust Award-uddeling, hvor 20 projekter ifølge pressemeddelelsen kæmpede for at "på fremragende vis bidrage til kvaliteten og udseendet i det byggede miljø."

Derudover har arkitektfirmaet vundet projektet på et 22 etagers højhus i Stockholm-bydelen Västerås, som blandt andet skal have en større have på 15. etage.

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed

Fransk stjernearkitekt: Danske arkitekter er verdens bedste

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier