En del af
ANNONCE

Nystartet arkitektfirma skal tegne ny arkitektskole i Aarhus

En enig dommerkomité har valgt tegnestuen Vargo Nielsen Palle som vinder af projektkonkurrencen om den nye arkitektskole i Aarhus i samarbejde med to andre tegnestuer. Budgettet lyder på 261 mio. kr.

EJW arkitektskole aarhus Vargo Nielsen Palle.jpg
Foto: Illistration af Vargo Nielsen Palle og Adept

Tegnestuen bag den nye arkitektskole i Aarhus har næppe et navn, der vækker genklang blandt mange. Det er nemlig den nyetablerede tegnestue Vargo Nielsen Palle, som har vundet projektkonkurrencen om at tegne den nye skole, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vargo Nielsen Palle har tre nyuddannede arkitekter i spidsen og vandt foran en række kendte tegnestuer. Projektet er udarbejdet i samarbejde med Adept, Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Tri-Consult og Steensen Varming.

”Det er et stærkt projekt, som væver sig sammen med sine omgivelser, ådalen, byen og de omkringliggende naboer i området. Den nye arkitektskole bliver et kulturelt samlingspunkt, der lægger op til samspil og dialog. En åben, pragmatisk, fleksibel struktur, der giver mulighed for løbende forandring og tilpasning til skiftende behov, og med fokus på det liv, der skal udspilles i husets indre. Det bliver en fabrik for arkitektureksperimenter, som lægger op til samarbejde med såvel byen og branchen som med vores naboer. Lige hvad vi har ønsket os,” udtaler Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen Aarhus, i meddelelsen.

Jeg kan godt lide tanken om, at den nye arkitektskole er udtænkt af unge arkitekter til unge arkitekter. I må om nogen have forståelse for behovene.
Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister

Arkitektskolen Aarhus har siden 1965 haft til huse i en gammel købmandsgård ved Nørreport, men har har i dag lokaler på yderligere ni adresser i byen. Derfor er Uddannelses- og Forskningsministeriet, Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen nu blevet enige om at opføre den nye skole New Aarch på Godsbanearealerne.

Minister: Inspirerende og stærkt projekt

Der var enighed i dommerkomitéen, som ikke ser det som nogen hindring, at det er en helt ny tegnestue, der skal tegne skolen.

”I dag bygger de fleste projektkonkurrencer udelukkende på prækvalifikation, hvilket betyder, at kun etablerede firmaer, der har en lang række byggerier at henvise til, kommer i betragtning. Det gjorde den her konkurrenceform op med og resultatet viser, at det er lykkedes til fulde,” udtaler den norske arkitekt Reiulf Ramstad,  som var fagdommer i både idé- og projektkonkurrencen sammen med arkitekt Jens Thomas Arnfred.

Den nye arkitektskole har et budget på 261 mio. kr. skal stå færdig i 2020.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, var også til stede på pressemødet. Heller ikke han ser det som en hindring, at der er tale om unge arkitekter.

"Jeg kan godt lide tanken om, at den nye arkitektskole er udtænkt af unge arkitekter til unge arkitekter. I må om nogen have forståelse for behovene," sagde han.

Ministeren hæfter sig også ved, at de unge arkitektstuderende har slået nogle af de store spillere, som blandt andet Bjarke Ingels Group.

"Det er inspirerende at se, at I kan levere et så stærkt projekt, som kan slå de store spillere af banen," sagde han til vindergruppen Vargo Nielsen Palle.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Rådgivere

Datea solgt til Newsec

EDW Flemming Engelhardt Datea.jpg

Ejendomsadministratoren med over 400 ansatte får fremover svenske ejere i stedet for Dades. Datea-topchef Flemming B. Engelhardt bliver chef for det nye Newsec Datea.

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.