EjendomsWatch

Nystartet arkitektfirma skal tegne ny arkitektskole i Aarhus

En enig dommerkomité har valgt tegnestuen Vargo Nielsen Palle som vinder af projektkonkurrencen om den nye arkitektskole i Aarhus i samarbejde med to andre tegnestuer. Budgettet lyder på 261 mio. kr.

Tegnestuen bag den nye arkitektskole i Aarhus har næppe et navn, der vækker genklang blandt mange. Det er nemlig den nyetablerede tegnestue Vargo Nielsen Palle, som har vundet projektkonkurrencen om at tegne den nye skole, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vargo Nielsen Palle har tre nyuddannede arkitekter i spidsen og vandt foran en række kendte tegnestuer. Projektet er udarbejdet i samarbejde med Adept, Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Tri-Consult og Steensen Varming.

”Det er et stærkt projekt, som væver sig sammen med sine omgivelser, ådalen, byen og de omkringliggende naboer i området. Den nye arkitektskole bliver et kulturelt samlingspunkt, der lægger op til samspil og dialog. En åben, pragmatisk, fleksibel struktur, der giver mulighed for løbende forandring og tilpasning til skiftende behov, og med fokus på det liv, der skal udspilles i husets indre. Det bliver en fabrik for arkitektureksperimenter, som lægger op til samarbejde med såvel byen og branchen som med vores naboer. Lige hvad vi har ønsket os,” udtaler Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen Aarhus, i meddelelsen.

Jeg kan godt lide tanken om, at den nye arkitektskole er udtænkt af unge arkitekter til unge arkitekter. I må om nogen have forståelse for behovene.

Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister

Arkitektskolen Aarhus har siden 1965 haft til huse i en gammel købmandsgård ved Nørreport, men har har i dag lokaler på yderligere ni adresser i byen. Derfor er Uddannelses- og Forskningsministeriet, Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen nu blevet enige om at opføre den nye skole New Aarch på Godsbanearealerne.

Minister: Inspirerende og stærkt projekt

Der var enighed i dommerkomitéen, som ikke ser det som nogen hindring, at det er en helt ny tegnestue, der skal tegne skolen.

”I dag bygger de fleste projektkonkurrencer udelukkende på prækvalifikation, hvilket betyder, at kun etablerede firmaer, der har en lang række byggerier at henvise til, kommer i betragtning. Det gjorde den her konkurrenceform op med og resultatet viser, at det er lykkedes til fulde,” udtaler den norske arkitekt Reiulf Ramstad, som var fagdommer i både idé- og projektkonkurrencen sammen med arkitekt Jens Thomas Arnfred.

Den nye arkitektskole har et budget på 261 mio. kr. skal stå færdig i 2020.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, var også til stede på pressemødet. Heller ikke han ser det som en hindring, at der er tale om unge arkitekter.

"Jeg kan godt lide tanken om, at den nye arkitektskole er udtænkt af unge arkitekter til unge arkitekter. I må om nogen have forståelse for behovene," sagde han.

Ministeren hæfter sig også ved, at de unge arkitektstuderende har slået nogle af de store spillere, som blandt andet Bjarke Ingels Group.

"Det er inspirerende at se, at I kan levere et så stærkt projekt, som kan slå de store spillere af banen," sagde han til vindergruppen Vargo Nielsen Palle.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier