EjendomsWatch

Ballade om milliardbyggeri på Bispebjerg fortsætter

Ledelsen på Bispebjerg Hospital beskylder sine bygherrerådgivere for at have overset en graverende fejl.

Vicedirektør på Bispebjerg Hospital Claes Brylle Hallqvist.

Balladen om et milliardbyggeri på Bispebjerg Hospital fortsætter. Hospitalets vicedirektør, Claes Brylle Hallqvist, beskylder nu sine bygherrerådgivere for at have overset en fatal fejl. Omvendt bliver han beskyldt for at have opdigtet sin kritik. Det skriver Jyllands-Posten.

Både arkitektfirmaet C.F. Møller og rådgivningsvirksomheden COWI har anlagt en klagesag mod hospitalet ved Klagenævnet for Udbud efter at have tabt konkurrencen om byggekontrakten. C.F. Møllers beskyldes af vicedirektøren for at have udformet illustrationer i sit prospekt misvisende.

"Vi har brugt mange penge på at hyre rådgivere, men det var først, da jeg selv fandt en lineal frem meget sent i processen, at det stod klart, at to senge ikke kan passere hinanden. Og det siger jo sig selv, at man ikke kan have et hospital, hvor to senge ikke kan passere hinanden," siger Claes Brylle Hallqvist til Jyllands-Posten.

Flere kilder, som sad med i den forhandlingsgruppe, der skulle finde frem til det bedste projekt, siger til Jyllands-Posten, at det ikke er korrekt, at rådgiverne havde overset gangbredderne. På grund af tavshedspligt vil de dog ikke udtale sig med navns nævnelse. Interne og eksterne rådgivere på Bispebjerg pegede i juli sidste år på, at et konsortium med arkitektfirmaet C.F. Møller i spidsen skulle vinde kontrakten. Trods det endte et konsortium anført af KHR som vinder - efter ønske fra bl.a. Claes Brylle Hallqvist og byggechef på Bispebjerg Hospital Vagn Risby Mortensen.

Milliardudbud af hospitalsbyggeri vækker kritik

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier