EjendomsWatch

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

Hurtigtvoksende århusiansk arkitekt-koncern skal skabe udendørsarealer, der smelter byen og Lego-koncernen bedre sammen.

Lego bliver en endnu mere markant beboer i Billund, når Arkitema Architects er færdig med et nyt udviklingsprojekt af bymidten.

Arkitektfirmaet er blevet tildelt projektet, der omfatter udearealerne på tre åbne pladser i Billund bymidte. De ligger ifølge en pressemeddelelse i naturlig forlængelse af Legos nye attraktion - et besøgscenter, der er under opførelse i Billunds gamle rådhus.

"Det bliver et helt særligt og unikt sted for både lokalbefolkningen og turister, og pladserne vil fungere som en naturlig forlængelse af oplevelsen i besøgscentret og som et centralt samlingssted i byen," fortæller Heidi Hjort Thuesen, der er forretningsområdechef for Urban Design hos Arkitema Architects, i pressemeddelsen.

Ifølge selskabets senest offentliggjorte årsregnskab for 2014 er Arkitema i stærk vækst. Regnskabet viste en omsætningsfremgang på 20 pct. på 244 mio kr. for koncernen - en vækst, der især skyldtes det svenske datterselskab, der bragede frem med en vækst på 64 pct. På bundlinjen lykkedes det den århusianske koncern at vende et underskud fra året før til et lille plus på 5 mio. kr.

Inspiration fra Legos værdier

De tre pladser består af Ankomstpladsen, som er den primære adgang til det Bjarke Ingels-tegnede Lego House til 12.000 kvm udstilling og oplevelser, den uformelle Byens Plads, der bl.a. kan fungere som byens nye lokale samlingssted, og Ved Bækken, hvor åbningen af Billund Bæk skaber en oplevelsesrig bynatur.

Arkitektfirmaet oplyser, at man har ladet sig inspirere af Legos værdier omkring leg, læring og kreativitet i arbejdet med skabe de nye pladser.

"Vi tager udgangspunkt i Lego-klodsen og laver forskydninger, niveauforskelle og skrånende flader i byrummet, hvor der også bliver aktiviteter og vandleg med det naturlige regnvand. Dermed opfører vi ikke en decideret legeplads, men tre pladser, som alle inviterer til fri leg, ophold og samvær, hvilket også gør byrummet meget mere fleksibelt i forhold til arrangementer og events," fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Arkitema Architects vandt projektkonkurrencen foran ADEPT Aps, Karres + Brands + Holcher Nordberg Architects, Rambøll Danmark A/S og Schønherr A/S.

Om Urban Design i Arkitema Architects

Arkitema Architects har bl.a. udviklet pladser og torve til den nye Ceres-bydel i Aarhus og Ishøj Stationsplads.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med 11 danske partnere, en svensk partner, to norske partnere og 450 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Rådgivere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier