ANNONCE

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

Hurtigtvoksende århusiansk arkitekt-koncern skal skabe udendørsarealer, der smelter byen og Lego-koncernen bedre sammen.

EDW Arkitema Billund Ved Bækken.jpg
Foto: PR-illustration

Lego bliver en endnu mere markant beboer i Billund, når Arkitema Architects er færdig med et nyt udviklingsprojekt af bymidten.

Arkitektfirmaet er blevet tildelt projektet, der omfatter udearealerne på tre åbne pladser i Billund bymidte. De ligger ifølge en pressemeddelelse i naturlig forlængelse af Legos nye attraktion - et besøgscenter, der er under opførelse i Billunds gamle rådhus.

"Det bliver et helt særligt og unikt sted for både lokalbefolkningen og turister, og pladserne vil fungere som en naturlig forlængelse af oplevelsen i besøgscentret og som et centralt samlingssted i byen," fortæller Heidi Hjort Thuesen, der er forretningsområdechef for Urban Design hos Arkitema Architects, i pressemeddelsen.

Ifølge selskabets senest offentliggjorte årsregnskab for 2014 er Arkitema i stærk vækst. Regnskabet viste en omsætningsfremgang på 20 pct. på 244 mio kr. for koncernen - en vækst, der især skyldtes det svenske datterselskab, der bragede frem med en vækst på 64 pct. På bundlinjen lykkedes det den århusianske koncern at vende et underskud fra året før til et lille plus på 5 mio. kr.

Inspiration fra Legos værdier

De tre pladser består af Ankomstpladsen, som er den primære adgang til det Bjarke Ingels-tegnede Lego House til 12.000 kvm udstilling og oplevelser, den uformelle Byens Plads, der bl.a. kan fungere som byens nye lokale samlingssted, og Ved Bækken, hvor åbningen af Billund Bæk skaber en oplevelsesrig bynatur.

Arkitektfirmaet oplyser, at man har ladet sig inspirere af Legos værdier omkring leg, læring og kreativitet i arbejdet med skabe de nye pladser.

"Vi tager udgangspunkt i Lego-klodsen og laver forskydninger, niveauforskelle og skrånende flader i byrummet, hvor der også bliver aktiviteter og vandleg med det naturlige regnvand. Dermed opfører vi ikke en decideret legeplads, men tre pladser, som alle inviterer til fri leg, ophold og samvær, hvilket også gør byrummet meget mere fleksibelt i forhold til arrangementer og events," fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Arkitema Architects vandt projektkonkurrencen foran ADEPT Aps, Karres + Brands + Holcher Nordberg Architects, Rambøll Danmark A/S og Schønherr A/S.

Om Urban Design i Arkitema Architects

Arkitema Architects har bl.a. udviklet pladser og torve til den nye Ceres-bydel i Aarhus og Ishøj Stationsplads.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med 11 danske partnere, en svensk partner, to norske partnere og 450 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Forsiden lige nu

"Både rige og fattige har godt af at bo tæt på hinanden"

EJW Bent Madsen BL Danmarks Almene Boliger.jpg

Han fremhæver dem gerne. De positive tal. De mange gode historier, man ikke hører; om faldende kriminalitet, stigende karaktersnit og øget beskæftigelse i udsatte boligområder. Om alle de penge samfundet sparer. I dette portræt fortæller Bent Madsen, direktør for Danmarks Almene Boliger, om sin store drivkraft — og om hvorfor han i hvert fald ikke vil kaldes socialdemokrat.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

Nedenfor bringer EjendomsWatch en oversigt over de bedste historier i den forløbne uge. Læsere med abonnement har bl.a. kunnet læse om flere store ejendomstransaktioner, hvor både en udlandsdansker, en dansk pensionskasse og Danske Bank har spillet en rolle. Flere interessante jobskifter har også præget uden, bl.a. hos Sadolin & Albæk og ATP.

Her er listen over Danske Banks 76 frasolgte ejendomme i Danmark

Danske Bank.jpg

Med en pris i underkanten af 800 mio. kr. solgte Danske Bank i sidste måned 76 primært domicilejendomme over hele landet. Hverken køber eller sælger ville dengang oplyse præcist hvilke ejendomme, der indgik i handlen. Nu bringer EjendomsWatch listen. (Opdateret)