EjendomsWatch

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Ifølge kilder er budgettet for byggeri af "Københavns nye vartegn" indtil videre overskredet med 30 pct.

Oplysningen om, hvor meget dyrere statens opførelse af Mærsk Tårnet bliver, er holdt hemmelig for offentligheden i to år.

Men Politiken skriver mandag, at den økonomiske ramme for byggeriet, der betegnes som "Københavns nye vartegn", blev udvidet til knap 1,8 mia. kr. i 2015.

Det bekræfter centrale kilder omkring byggeriet til avisen.

Det var anden gang, at Folketinget skulle punge ekstraordinære skattekroner ud for forskningsbyggeriet til det sundhedsfaglige fakultet ved Københavns Universitet (KU).

Budgetoverskridelsen er dermed på i alt knap 30 pct. Indtil videre.

For selv om bygningen blev officielt indviet i januar i år, tårner omkostningerne sig i vejret på grund af fejl og mangler i de tekniske installationer.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) oplyste i juli Folketinget om, at den — fortrolige — økonomiske ramme fra 2015 heller ikke kan overholdes.

Bygningsstyrelsen og Transportministeriet skriver, at den nye budgetoverskridelse vil holde sig under grænsen for, hvornår Folketinget skal have forelagt et nyt aktstykke.

Den grænse er på 10 pct. af den økonomiske ramme.

Men det er en meget optimistisk udlægning, siger KU, der fra tætteste hold følger byggeriet, eftersom Bygningsstyrelsen lægger op til at vælte slutregningen over på universitetet via huslejen.

"På vores side er vi skeptiske med hensyn til størrelsen på budgetoverskridelsen," siger Anders Boe Hauggaard, der er ansvarlig for bygningsområdet på KU.

Politiken har spurgt Ole Birk Olesen om, hvad han og ministeriet gør for at sikre, at Bygningsstyrelsen arbejder med realistiske skøn og lever op til pligten over for Folketinget.

Men ministeren har "på nuværende tidspunkt ikke kommentarer vedrørende Mærsk Tårnet".

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Medie: Statsligt byggeri bliver en milliard dyrere end ventet

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier