EjendomsWatch

Bruuns Bro i Aarhus undgår nedrivning

En nedrivning af broen ved butikscentret Bruun's Galleri var ellers anbefalet af kommunens tekniske afdeling, men i stedet sænkes jernbaneskinnerne nedenunder.

En vigtig trafikal forbindelse i Aarhus får lov at bestå. Byens centralt beliggende Bruuns Bro, der huser flere butikker og ligger tæt på et af Danmarks mest besøgte shoppingcentre, Bruun's Galleri, skal alligevel ikke rives ned, skriver JP Aarhus.

Det har ellers været anbefalingen fra teknik- og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune for at kunne skabe plads til de køreledninger, der skal muliggøre, at landets næststørste by kan betjenes af elektrisk drevne tog.

Men på Christiansborg har de politiske partier bag togfonden onsdag besluttet, at skinnerne i stedet sænkes, så Bruuns Bro undgår en nedrivning.

"Jeg er meget glad for, at partierne følger min anbefaling. På den måde lytter vi nemlig til de lokale ønsker, samtidig med, at vi har respekt for skatteborgernes penge og bevarer den hyggelige arkade," lyder det fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) over for avisen.

Ifølge Banedanmark vil en ny bro koste 273 mio. kr., mens en sænkning af jernbanesporene koster 209 mio. kr., fremgår det.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Aarhusianere er klar til at rive Bruuns Bro ned

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier