EjendomsWatch

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

En ny planlov med nye miljøregler sætter byggeprojekter i stå. Loven tvinger Aarhus Kommune til en kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener på især havnen, hvor en række højtragende udviklingsprojekter kan blive ramt.

En ny planlov fører til, at Aarhus Kommune må bede en række udviklingsprojekter i byen om at sætte byggepladserne på vågeblus, indtil man i samarbejde med jurister, planlæggere og miljøeksperter har foretaget storstilet kortlægning af alle lugt-, støj- og støvgener. Det skriver JP Aarhus.

Den nye lovgivning giver formentlig problemer med at tillade byggerier i mere end seks-ni etager. Det kan det blandt andet berøre et højhusbyggeri ved Frederiks Plads, Lighthouse-byggeriet og hele Sydhavnsområdet, som primært ikke skal indeholde boliger, men ifølge loven kan her være krav om en såkaldt miljøkonsekvent zone, før der kan godkendes en lokalplan for Sydhavnen. Dermed er en lang række projektudviklere sat i venteværelset.

"Reaktionen fra udviklere og bygherrer har jo været overraskelse og stor frustration, men vi er i løbende dialog med dem," siger Luise Pape Rydahl, leder af Center for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune til JP Aarhus.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har vedtaget en ny planlov, som gælder fra 15. juni 2017. Loven skal forhindre miljøkonflikter mellem beboere og produktionsvirksomheder, og i loven er der krav om, at vinduer i nye boliger skal kunne åbnes, og det kan de kun, hvis der ikke er lugtgener fra omgivelserne.

Lokale investorer skal bygge 120 zigzag-boliger i Aarhus

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Stadsarkitekt: De næste 10 år tilhører Aarhus

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier