EjendomsWatch

Svenske banker holder igen med byggelån

Udviklingen kommer efter fem år med stigende udlån til byggeri. Det drejer sig især om udlån til boligprojekter, lyder det i analyse.

De svenske storbanker er blevet mere restriktive med lån til nye byggeprojekter.

Det skriver Dagens Industri.

Mellem 2013 og 2017 steg bankernes udlån til nybyggerier med 13 pct., hvilket får kreditvurderingsbureauet Moody's til at konkludere, at de svenske banker er blevet mere påpasselige med lån til sektoren.

Moody's skriver i en analyse, at de svenske banker er blevet mere restriktive og selektive, når det kommer til udlån til kommercielle byggeprojekter af boliger.

En af grundene er, ifølge Dagens Industri, at bankerne allerede har høj eksponering mod sektoren, og at kapitalkravene er steget over tid.

I sin rapport konkluderer Moody's, at bankerne er uvillige til at øge sin eksponering fra det allerede høje niveau.

Bankernes udlån til kommercielle byggeprojekter står for 17 pct. af de fire største svenske bankers totale indenlandske udlån.

Bankfinansieringen gjaldt i juni 2017 for 48 pct. af byggeprojekters samlede låntagning, skriver Dagens Industri.

Tilsyn: Banker har ikke godt nok styr på risiko på ejendomme

Finanstilsynet: Banker sløser med udlån til ejendomsprojekter

Administrator knopskyder med låne- og kreditadministration

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier